logo

– Godt lederskap vil være Høies ettermæle

– På vegne av alle oss styrelederne i de regionale helseforetakene vil jeg takke deg for tilliten du har vist oss og den støtten du har gitt oss, for klokskapen, og for at du har vært så tilgjengelig. For at du har lyttet og for dine gode råd, sier styreleder i Helse Nord, Renate Larsen.

Publisert 13.10.2021
Bent Høie på åpningen av Sámi klinihkka
Styrelederne i de regionale helseforetakene takker helse- og omsorgsminister Bent Høie og hans ledelse for jobben. 

I dag, 13. oktober 2021, ble politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet takket av. Styreleder i Helse Nord, Renate Larsen, holdt tale på vegne av styrelederne i de regionale helseforetakene. Den gjengis her:

Kjære helse- og omsorgsminister Bent Høie


I dag håper jeg at jeg at det er greit at jeg sier kjære Bent.

På vegne av alle oss styrelederne i de regionale helseforetakene så vil jeg takke deg for tilliten du har vist oss og den støtten du har gitt oss, for klokskapen, og for at du har vært så tilgjengelig. For at du har lyttet og for dine gode råd. 

Å bidra til å utvikle og forbedre helsevesenet med basis i din, regjeringens og Stortingets helsepolitikk er et privilegium vi får som styreledere.

Vi må få takke deg for ditt gode lederskap. For et godt lederskap vil helt klart være ditt ettermæle.

Det en tøff rolle innimellom må jeg innrømme, men det er en jobb med mening. 
Eller som du sa til oss på mandag etter foretaksmøtet: Vi får være med på å forme samfunnet. Det er meningsfullt det! Så igjen takk igjen for denne tilliten.

Og så må vi få takke deg for ditt gode lederskap. For et godt lederskap vil helt klart være ditt ettermæle. 

Et lederskap som kjennetegnes av sterkt engasjement, kunnskap, utholdenhet, og ikke minst evne til å formidle og dele både stoltheten av det som er oppnådd og nødvendigheten av at vi sammen tar tak i det som ikke er godt nok.
 
Du har hatt en tydelig rød tråd i arbeidet mot å skape og forbedre pasientenes helsetjeneste. Det setter vi pris på.

Det må være spesielt, men samtidig fint, å avslutte statsrådgjerningen på åtte år med å kunne si at du har tatt Norge trygt og godt gjennom en verdens omspennende pandemi.
 
Takk for at du har vist den tryggheten, klokskapen, beslutsomheten og varmen som trengs for å kunne stå i den rollen du har hatt der du har måttet ta tøffe beslutninger og tøffe valg. Vi har stolt på deg! 

Jeg har hørt ordførere skryte av deg som person, ordførere på tvers av politiske parti, over måten du kommuniserer med de på og at du alltid har vært tilgjengelig. Du har vært oppriktig i din invitasjon til samarbeid om å skape en bedre helsetjeneste for pasienter, pårørende og ansatte. Det merkes.

Det virker som du har et godt humør, Bent. Og det tror jeg er en viktig egenskap hos en helseminister. Det må ha hjulpet både deg og dine kollegaer i jobben dere har gjort. 
Det er sånn at gode ledere har en tendens til å ha gode folk rundt seg. Vi vil også takke alle dere andre i politisk ledelse! Tusen takk - virkelig! 

Og jeg må få lov å takke deg ekstra, Anne Grete Erlandsen, siden du har vært den vi har hatt mest med å gjøre utover ministeren. Det er ingen tvil om at dere har vært et godt team.

Så igjen tusen takk for jobben, takk for vakta, til deg Bent og hele ditt team!

(På bildet øverst på siden ses fra venstre: adm. direktør i Helse Nord, Cecilie Daae, helse- og omsorgsminister, Bent Høie, rådsmedlem i Sametinget, Mikkel Eskil Mikkelsen, og styreleder i Helse Nord, Renate Larsen.)