logo Helse Nord

SKDE deltar for første gang på Arendalsuka

SKDE trår til med eget arrangement under Arendalsuka 2024. Det er en debatt om hvordan metodebøker kan bidra til å redusere uønsket variasjon i sykehusene.

Randi Solhaug
Publisert 02.08.2024
Sist oppdatert 07.08.2024
En gruppe båter som ligger til kai i en havn

Foto: Arendalsuka/ Mona Hauglid

Yrende folkeliv under Arendalsuka i fjor.

Arendalsuka 2024 arrangeres 12.—16. august. I tillegg til å være med for første gang, så bidrar SKDE også med et eget arrangement.  

Sammen med Interregional forvaltningsgruppe for metodebøker står SKDE bak arrangementet Kan felles metodebøker bidra til å redusere uønsket variasjon i sykehusene? - Arendalsuka. Det kan du få med deg tirsdag 13. august klokken 10:30—12:00 i Tollbodgaten 1. 

Metodebøker er et viktig verktøy for helsepersonell 

Samarbeidet om å etablere felles metodebøker i de fire helseregionene er et ledd i arbeidet med å redusere uønsket praksisvariasjon. Felles metodebøker gir en harmonisering av medisinske metoder og prosedyrer og samling rundt beste praksis. Ved å lage metodebøker som kan brukes i alle regioner effektiviserer vi også arbeidet med utarbeidelse av prosedyrer, som igjen kan frigjøre ressurser hos helsepersonell. 

SKDE overtok i 2024 ansvar for videreutvikling av metodebok.no.

 

— Jeg er svært glad for at vi fikk dette oppdraget. Det passer godt inn i vårt arbeid med å bidra til likeverdige helsetjenester. Metodebok.no har 15 000 oppslag i døgnet, og er et viktig verktøy for klinikere i hele landet, hele døgnet.
Eva Stensland

Deler sine erfaringer med metodebok.no 

På SKDE-arrangementet vil du få enda mer kjennskap til metodebok.no og hvorfor dette er et viktig verktøy for å bidra til å redusere uønsket variasjon: 

  • Direktør i SKDE, Eva Stensland vil fortelle om utvikling av felles metodebøker i spesialisthelsetjenesten for bruk i de fire helseregionene.  
  • Påtroppende leder i interregional forvaltning - metodebøker, Per Meinich, vil fortelle hvorfor verktøyet er så godt egnet til redaksjonelt arbeid, faglig samarbeid og tilgjengelighet.  
  • Til sist vil overlege Andreas Lind ved Oslo Universitetssykehus (OUS) dele sine erfaringer med metodebok.no i klinisk og redaksjonelt arbeid med laboratorieportalen og med gastrokirurgi. 

Det er også satt av tid til debatt og spørsmål. Møteleder er Per Engstrand, leder interregional forvaltningsgruppe for metodebøker, SKDE. 

Flere debatter om prioritering i helsesektoren 

SKDE-direktør Eva Stensland skal også medvirke i flere debatter under Arendalsuka 2024. 

Tirsdag 13. august deltar hun i en debatt om helsesektorens framtid i regi av alle de fire RHF-ene. Arrangementet har fått navnet Hvordan skal vi prioritere innenfor helsesektoren for å møte fremtidens utfordringer? - Arendalsuka, og holdes klokken 14:30—16:30 på Clarion Hotel Tyholmen. 

Onsdag 14. august klokken 15:00—15:55 er Eva Stensland deltaker i en annen debatt på Clarion Hotel Tyholmen. Denne gang er temaet Skal postnummeret ditt påvirke hvor god helsehjelp du får? - Arendalsuka. Arrangør er Pfizer Norge og ordstyrer er lege, forfatter og lokalpolitiker Wasim Zahid. 

Samme dag er hun med i panelet til HelseOmsorg21-rådets debatt Balansekunst - en helsetjeneste mellom bakker og berg - Arendalsuka. Også dette er en debatt med utgangspunkt i hvordan vi skal prioritere i helsesektoren framover. Det kan du se klokken 18—19:30 på Thon Hotel Arendal. 

 

Helse er et populært tema under Arendalsuka 2024. Du finner nær 350 arrangementer om temaet her: Programsøk - Arendalsuka