Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Helse Nord

Ny statusrapport for medisinske kvalitetsregistre

Her finner du Statusrapport 2019 for arbeidet med de nasjonale medisinske kvalitetsregistrene. Rapporten beskriver utvikling på feltet og satsingsområder i 2019.

Publisert 08.01.2020
Sist oppdatert 28.10.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

​I de medisinske kvalitetsregistrene legges det hver dag ned en betydelig innsats blant annet i arbeid med å øke registrenes datakvalitet og styrke arbeidet med klinisk kvalitetsforbedring i sykehusene. Kunnskap fra kvalitetsregistrene skal bidra til bedre kvalitet og pasientsikkerhet. Økt bruk av resultater fra helseregistre er en viktig del av den helsepolitiske satsingen for å styrke kvaliteten i helsetjenesten. 

Arbeidet med medisinske kvalitetsregistre er i stor utvikling. Viktige nasjonale initiativer som vil ha stor betydning for utviklingen av feltet er blant annet; utvikling av fellestjenester for helseregistre, insentivordning for bedring av dekningsgrad, etableringav nye kvalitetsregistre innen psykisk helsevern og rusbehandling, samt innføring av ny forskrift for medisinske kvalitetsregistre. 

I årets statusrapport settes et ekstra fokus på kvalitetsforbedring, samtidig som utviklingen på kvalitetsregisterfeltet gjennom det siste året beskrives.