Fagnettverket skal arbeide målrettet med kompetansebygging og fagutvikling i fagområder som berører logopedenes virke. Arbeid i kompetansebygging og fagutvikling vil bidra til kvalitetsforbedring, og mer helhetlig tilbud for pasienter.
Kompetansebygging
Det skal arbeides målrettet for kompetansebygging. Regionalt fagnettverk skal kvalitetssikre regionale kurstilbud som arrangeres i regi av Regionalt kompetanseprogram for somatisk rehabilitering gjennom portalen Kompetansetrappa. Dette innebærer revisjon av eksisterende e-læringskurs om dysfagi og språkvansker, trinn 1 i Kompetansetrappa. Regionalt fagnettverk har også faglig ansvar for praktiske kurs, trinn 3, i overnevnte tema, og stiller med kursholdere til hele regionen gjennom kompetanseprogrammet.
Fagutvikling
Det skal arbeides målrettet med fagutvikling. Nettverket skal holde seg selv og sine deltakere faglig oppdatert med samme kunnskap. Deltakere er forpliktet til dette gjennom sin rolle som en revisjonsgruppe i regionale kompetansehevingstiltak. Nettverket skal, basert på nasjonale retningslinjer, faglig oppdatering og kunnskapsbasert praksis utarbeide forslag til «beste praksis». Regionalt fagnettverk vil i tillegg tilby veiledning og rådgivning i regionen.
Helhet og samhandling
Overnevnte arbeidsoppgaver vil bidra til mer helhetlig tilbud for pasienter, der pasienter i regionen vil få mest mulig lik behandling uavhengig behandlingssted. Logopedene er ofte en del av et tverrfaglig samarbeid og har behov for å kunne bistå i tverrfaglig samhandling med oppdaterte kunnskaper om den respektive problematikk.
Kvalitetsforbedring
Fagutvikling, kombinert med aktiv kursvirksomhet vil bidra til kvalitetsforbedring i regionen. Den enkelte logoped vil bedre kunne gi et godt og kostnadseffektivt tilbud.