logo Helse Nord

Nyheter SKDE

• En collage av mennesker som smiler
    7. februar 2024
    Statusrapport 2023 er klar

I statusrapporten kan du lese en oppsummering av arbeidet som ble gjort innen medisinske kvalitetsregistre i løpet av fjoråret.

• Mann sittende i utendørs trapp
    29. november 2023
    Stor variasjon i behandling av fedme-pasientar

Behandlinga av pasientar med fedme varierer, og det er ikkje områda med høgast førekomst av fedmepasientar som har høgast forbruk av helsetenester. Det viser det nye Helseatlas fedme.

• En mann med briller
    24. november 2023
    Barthold Vonen takker av

— Det har vært en daglig fornøyelse å komme på jobb de siste fem årene. Yes!, tenker jeg, her er det kjekt å være, sier SKDE-direktøren. Men nå er det snart slutt.

• En sittende kvinne i svart pledd
    17. november 2023
    Delirium tremens aukar risikoen for tidleg død

Personar som har hatt delirium tremens på grunn av høgt alkoholinntak, har større risiko for tidleg død samanlikna med personar som har andre lidingar knytt til alkoholbruk.

• En mann som sitter ved et bord og måler blodsukkeret sitt
    13. november 2023
    Vanlig med diabetesrelatert stress

Bekymring for framtida, komplikasjoner og følelse av utbrenthet er vanlig blant voksne med diabetes type 1. Det viser en ny studie basert på pasientrapporterte data (PROMs) fra 10 000 pasienter.

• En stor gruppe mennesker som sitter i et rom med en stor skjerm
    27. oktober 2023
    Nyttig og variert innhold på registerkonferansen

Hvordan kan helse- og kvalitetsregistre bidra til bedre og sikrere pasientbehandling? Det var gjennomgående tema da mer enn 400 deltakere med interesse for helseregistre var samlet på konferanse.

Sist oppdatert 12.01.2024