logo Helse Nord

Disse er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023

Hvem som vinner blir klart under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres digitalt 14. februar 2024. 

Publisert 01.11.2023
Sist oppdatert 01.02.2024
En collage av mennesker

Her er en oversikt over de som er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023. Hvem som vinner, blir offentliggjort under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres på digitalt 14. februar.

Fristen for å sende inn kandidater var 31. desember 2023. ​Slik kunne du nominere din kollega.

Les mer om de flotte kandidatene

Ann Kristin blir nominert av sin kollega som skriver følgende:

Jeg vil nominere en svært god kollega gjennom mange år til årets kollega 2023.

En kvinne med lang flette
Ann Kristin Lorentsen er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023.

 

Begrunnelse:

Denne personen er helt unik og det kan umulig finnes flere som henne.

Hun har i mange, mange år sørget for at de mer usynlige hjulene i vår avdeling går rundt. Hennes oppgaver er mange og særdeles viktig for omdømmet til avdelingen hun jobber i.

Hun setter opp timelister og innkaller pasienter til de legene som best kan ivareta utfra problemstillingen, hun svarer på telefoner og beroliger når noen gruer seg veldig. Eller hun kan, over telefonen, redusere skammen noen føler på hvis de er henvist for noe som føles pinlig.

Hun gir råd hvis noen må velge mellom å endre tidspunkt for timen fordi offentlig kommunikasjon ikke passer og overnatting blir alternativet. Hun passer på at det kodes riktig og at viktige papirdokumenter scannes til journaler. I situasjoner der det må gjøres kjappe endringer hiver hun seg rundt og går ikke hjem før alt er ryddet og avklart. Hennes arbeidsbord er plassert midt i avdelingen og har post-it lapper i alle fargekombinasjoner som påminnelser om pågående løse tråder. Inni mellom sine arbeidsøkter er hun på vandring til oss andre med beskjeder om at den pasienten hun nettopp hadde snakket med var veldig fornøyd med akkurat din innsats, eller med spørsmål om akkurat den ekstra sårbare kvinnen kan settes opp sist på dagen med god tid, hos akkurat deg.

Etter årelang innsats vet hun nemlig hvilken problemstilling eller situasjon som passer til de forskjellige behandlerne. Hennes fokus er konstant hva som er best for den enkelte pasienten. Motsatt kan hun også sette ned foten på en sympatisk, tålmodig og med en forklaring, hvis det kommer urimelige forespørsler.

Vi som er hennes kollegaer kan alltid vite at når denne kollegaen har påtatt seg ansvaret for en oppgave, ja så blir den løst på best mulig vis.

Betydning for arbeidsmiljøet:

Det som gjør Ann Kristin helt unik er humoren hun hver eneste dag bidrar med, i tillegg til sin ellers solide og samvittighetsfulle arbeidsinnsats. Nesten daglig kan det høres spontane latterbrøl fordi hun har avlevert en treffende replikk, fortalt en selvkomponert vits eller gjort noen ablegøyer med utgangspunkt i seg selv.

Hun har lang erfaring fra revy og henger derfor aldri uten noen, men er til gjengjeld ekstremt uhøytidelig for egen del. Hun kan finne på de morsomste uskyldige rampestreker ut av intet, slik som for eksempel på bildet hvor hun har fått seg nye øredobber. En annen gang hadde hun vært i sykehusets kantine for å kjøpe lunsj og kommer tilbake til gynekologisk poliklinikk med hendene i lomma og kommentaren: « Vet dokker, i dag har jeg eggløsning på begge sidene» - hvorpå hun løfter ut et hardkokt egg fra hver av lommene.

Ser hun at du kanskje har en litt tung arbeidsdag kan du være sikker på at hun enten skjønner at dette er ikke dagen for ablegøyer og lar deg være. Eller hun kan stoppe deg og invitere til en «time-out kollegaprat». Eller hun kan gjøre en skikkelig rampestrek på akkurat riktig måte slik at du bare må gi deg over til den gode latteren. 

Jeg har lyst å nominere min fantastisk rause og varme leder, kollega og venn, Astrid Dagmar Jakobsen. Hun jobber ved Fagseksjon for kunnskapsbygging – Nordlandssykehuset HF. Videre i nominasjonen står det om Astrid:

I 24 år som ansatt i Nordlandssykehuset har jeg alltid vært heldig med mine ledere. For 10 år siden begynte jeg på Seksjon for kunnskapsbygging, da fikk jeg en leder og kollega som andre bare kan drømme om. Hun er rausheten selv. Og strekker seg langt utover det som forventes, for å legge til rette for at vi skal ha det best mulig i en hektisk arbeidshverdag.

En person med armene i været
Astrid Jakobsen fra Nordlandsykehuset er nominert til Årets kollega 2023.

 

Til daglig er hun vår leder, men hun er så mye mer for oss enn det.  Hun har et lederskap som gjør oss i stand til å ta selvstendige avgjørelser, som motiverer oss og skaper utvikling hos oss. Og selv er hun aldri redd for å ta i ett tak, bidra og dra lasset sammen med oss. Hennes kontordør er alltid åpen og hun er en sparringspartner og venn, som bidrar til kreativitet, motivasjon og nytenking.

 

Astrid har med sine 44 år (minus 1 år i annen jobb) fått kjennskap og erfaring med bedriften ut og inn og har et nettverk med samarbeidspartnere som strekker seg langt både utenfor og innenfor organisasjon. Dette skaper trygghet og gir oss muligheten til å tenke nytt og være fremoverlent der det trengs. Hun er aldri redd for å tenke utenfor boksen, og tar oss med på råd og står trygt i «stormene» som av og til virker uutholdelig for oss andre.

Hun har alltid fokus på arbeidsmiljøet og tar seg virkelig tid til å lytte på oss og gi oss råd og veiledning. Hun deler raus av sin kunnskap og erfaring til det beste for hele Nordlandssykehuset, både for pasient og pårørende, pasientsikkerheten og NLSH som utdanningsbedrift. Jeg føler meg rett og slett litt «kunnskaps-rikere» hver gang jeg samarbeider med en oppgave i lag med Astrid. 

Ett sitat hun ofte lever opp til er: «Å dele materielle ting, da får vi alle litt. Å dele kunnskaps, da får vi alle mer». 

Til sommeren skal hun ta fatt på en velfortjent pensjonist tid.

Og savnet etter å ha en slik leder, kollega og venn kommer til å bli stor hos de aller fleste av oss på Seksjon for kunnskapsbygging og for Fagavdelingen generelt.

Hun fortjener virkelig nominasjon og jeg vil gå så langt å si at tittelen «årets kollega 2023» kler henne og beskriver alt hun er for oss.

Bjørnar Mathisen ved gartneriet blir nominert av sine kollegaer.

De skriver følgende i nominasjonen:

Kort talt: Bjørnar er ærlig, empatisk og har et stor arbeidsmoral. Han har jobbet her på gartneriet i Rønvik fram til august i år og har blitt nå pensjonist.

En person bak en blomsterbukett
Bjørnar Mathisen, pensjonert gartner ved Nordlandssykehuset Bodø.

I alle år, som vi har jobbet i lag, har han vært en fantastisk leder og han inspirerte oss med sine ideer. Han er mannen som sørget for snøfrie veier, en velstelt park med masse blomster i flere år. Vi kommer til å savne hans energi og positive holdning, sin evne til å samarbeide samt en god lytter. Han har alltid  vært forståelsesfull når det har dukket opp problemer. For oss medarbeider på gartneriet er han et stort forbilde og inspirasjon. Vi savner han virkelig! 😊

I nominasjonen av Bjørnar Olaussen står følgende:

Jeg legger inn forslag om at psykologspesialist Bjørnar Olaussen, som er min kollega på VPP Tromsø nomineres. Han har vært lenge i psykiatrien og øser av sin kunnskap og engasjement. Han er oppmuntrende og støttende og er ikke redd for å gi uttrykk for egne meninger.

En mann i blå skjorte
Bjørnar Olaussen er nominert til Årets kollega i Helse Nord.

Bjørnar har god oversikt over systemet i jobber i og gir derfor en solid støtte for sine kollegaer, både unge og mer erfarne. Bidrar med trivsel og oppbacking særlig i mer tøffe perioder på jobb

Dokmai Fredheim er renholder/altmuligmenneske på Longyearbyen sykehus, og fortjener å bli årets kollega av mange årsaker: 

En kvinne som holder en liten svart gjenstand
Dokmai Fredheim, er nominert til Årets kollega.
 • Hun sørger for at det er rent og fint rundt oss på sykehuset, pynter til alle høytider og holder fellesarealene hyggelige året rundt.
 • Hun tar imot alle nyansatte og vikarer på en veldig fin måte, med et stort smil og stor velvilje.
 • Vi har reist langt unna familie og venner de fleste av oss, og det å komme til en leilighet hvor det er hyggelig, sengen er oppredd, og vi har alt vi trenger til de første dagene på Svalbard gir en god start og betyr mye for hver enkelt av oss. Mangler vi noe så er det aldri nei i hennes munn, og hun kan skaffe det aller meste, enten det gjelder kopper og kar eller sengetøy. Hun tar seg også av de nye kollegaene som kommer til øya utenom arbeidstid, og har lært opp adskillige kollegaer i produksjon av vårruller og annet godt.
 • Hun henter og bringer folk til flyplassen, handler, organiserer, og jeg vet nesten ikke hva hun ikke gjør.
 • Hun er like blid selv om vi stadig må minnes på å fjerne penner og andre ting fra arbeidstøyet.
 • Hun sørger for at vi alltid har kaffe tilgjengelig, og innimellom finner vi også noe ekstra til kaffen.
 • Hun organiserer for at vi skal kunne bestille thaimat i lunsjen en gang i uka, og ikke minst er hennes fredagsvafler viden kjent.

Dokmai er ett av de menneskene som ikke gjør så mye utav seg når hun er på jobb, men det merkes veldig godt når hun en sjelden gang er borte. Hun fortjener å bli årets kollega, ut fra den betydningen hun har for det sosiale fellesskapet her på jobb og for vår trivsel. Hun er alltid blid og hyggelig, både mot oss og alle andre.

Så da gjenstår det bare å krysse fingrene 😊

Jeg har lyst å nominere vår fantastiske kollega Eirin Aasen til Årets kollega 2023. Slik innleder Erins kollega sin nominasjon. Videre skriver hun:

På Salten DPS ved Nordlandssykehuset i Bodø har vi et unikum av et menneske som vår kollega. Eirin (Mellom)Aasen er seniorrådgiver på senteret, og har vært Mellomåsen sitt ansikt utad siden 2007. 

En person som holder en papegøye
Erin Aasen

 

Hun har alltid fokus på arbeidsmiljøet for alle våre ansatte. I kraft av sin stilling ved administrasjonen på Salten, kjenner hun alle ansatte, i alle våre enheter. Hun bidrar inni ledergruppen med en kreativitet og et engasjement vi andre misunner henne. Hun samler oss til felles undervisninger, hun arrangerer julelunch, påskequiz og drar i gang mesternes mester for alle ansatte i en lunch før sommeren.

Hun har full kontroll på kvam, HMS-planer, referater og alt som har med administrasjon å gjøre, ingen av oss slipper unna noe, noen gang. Eirin er «mor» for oss alle sammen. Vi står i mange utfordrende og vanskelige ting, og hverdagene består i å ta vare på våre pasienter som har det vanskelig. Det er tøffe tider, og da kunne ha en Eirin som bidrar med et lite pusterom og litt lek og moro innimellom-det er gull for oss andre. Eirin fortjener virkelig å bli årets kollega 2023. 

 

Erin Aasen er nominert to ganger til Årets kollega, i den andre nominasjonen står det:

Eirin har vært seniorrådgiver ved Salten DPS, siden 2007. Hun har et helt eget overskudd i arbeidshverdagen som kommer alle oss ansatte til gode, hele året. Ikke bare er hun god på det formelle i egen jobb, hun hjelper alle som spør, med alt mulig.

En kvinne som holder et kamera og en fisk i en innsjø
Eirin Aasen med god fangst.

 

Trenger du en stol, en benk, få flyttet noe, Zalo, et lyttende øre, Eirin er der. Hvis et do trenger oppussing, Eirin får fortgang. Er det viktig Glimt-kamp, ja, da arrangerer Eirin gul genser-dag og/eller dekorer med tilhørende flagg. Hun leder også an når ukjente kunstnere stiller ut sine verk i kantina. På fredager er det Smurfe-drops å få. Eirin har et helt eget engasjement og hun får oss med - lett - siden det hun finner på er så koselig og artig. 

Kalenderåret gjennom er det alltid noe å glede seg til. Det aller nyligste var julelunsj og rampenissen som har skapt masse gøy og leven gjennom adventen. Er kantina stengt kan Eirin rett og slett åpne egen cafe, der hun varter oss opp med nystekte vafler og alt tilbehør. Så er det Påskequizen, med tilhørende vandre-and som er hos vinnerlaget til neste påske. I juni venter Mellomåsen-mesterskapet, som er innbyrdes konkurranser mellom Saltens enheter, bestående utkledning og en rekke kreative øvelser. Alt Eirin arrangerer går på skinner, alltid. Hun har ellers rekruttert hele leder-gruppa som assistenter når hun kjører i gang. Ja, for hele Salten får hun med, på alt.

Det Eirin får til og humøret hun har - og sprer, er virkelig gull verdt for alle oss på Salten DPS. Erin er Årets Kollega, sånn er det bare i år, rett og slett 😊

Jeg vil så gjerne nominere min kjære kollega Elin Sagbakken som jobber i Senter for fag, forskning og samhandling i Finnmarkssykehuset HF. Det skriver Elins kollega i sin nominasjon. Kollegaen skriver videre;

En person som bruker briller
Elin Sagbakken. Foto: Norsk sykepleierforbund

Elin er ei flott dame, som er varm og inkluderende. Hun er opptatt av at alle rundt henne skal bli sett og bli behandlet med respekt. Hun er en veldig god samtalepartner og bidrar til trygghet rundt seg.

Hun er faglig sterk og sprer om seg med sin kunnskap. Rett og slett en flott kollega 😊

Ønsker å nominere vår positive, artige og JA-kollega Elisabet til årets kollega 2023. Slik innledes nominasjonen av Elisabeth Berntsen.

En person som står på trappen til en bygning
Står på hodet for sine kollegaer...

 

I nominasjonen står det videre om Elisabeth:

 Fordi hun alltid bringer inn gode opplevelser for oss andre, både her på voksenpsykiatrisk poliklinikk, kontorenheten, døgnenheten og ambulant akutteam, ja hele senter for psykisk helse og rusbehandling, Sør-Troms. Hennes motto er at alle skal ha det bra, noe hun bidrar sterkt til.

Nominasjonen av henne ble møtt med applaus. Kolleger beskriver henne med ordene raus, kollegial, tilstede, behjelpelig, engasjerende, inkluderende og svært positiv for arbeidsmiljøet. Man møter alltid Elisabeth med et smittende smil om munnen. Hun er engasjert og har alltid døren åpen for å bidra både faglig og sosialt. Elisabeth er også opptatt av fysisk aktivitet, og mener det er viktig for arbeidsmiljøet. Hun har satt i gang flere fysiske tiltak som bl.a. morgenyoga for alle ansatte.

Nå før jul lagde hun en konkurranse med trappetrim der den som har gått flest ganger fra 2. til 6. etg i adventstida fikk premie. Premiene ordner hun selvfølgelig fra Harstads næringsliv. Påfunn som dette gir en ekstra booster i fellesskapet, der både de med konkurranseinstinkt og vi som kommer luskende etter får trent både rompe- og lattermuskler. Det skaper fellesskap og engasjement på avdelingen vår.

Vi gleder oss over å ha henne med på laget, og til flere sprell fra vår årets kollega 2023!

Emma Suni Johansen blir nominert av sine kollegaer som skriver følgende:

I år mener jeg at min kollega Emma Suni Johansen fortjener prisen årets kollega.Vi jobber sammen ved brystdiagnostisk senter i Bodø. Den nominerte Emma har jobbet hos oss på brystdiagnostisk senter i 2 år og har vært et positivt tilskudd til den lille avdelingen. Til tross for hennes unge alder (24 år) har Emma kommet godt overens med alle ansatte ved avdelingen.

En person som sitter på en stein med en drink og en vannmasse i bakgrunnen
Emma Suni Johansen er nominert til årets kollega.


Arbeidshverdagen er hektisk, og Emma stiller alltid opp med en positiv holdning og ny giv. Dette betyr utrolig mye for oss som er på jobb sammen med Emma. Når andre trenger litt ekstra hjelp stiller Emma opp, både for leder og kolleger. En slik person er på en hver avdeling en ressurs som man skal ta vare på. Selv om Emmas innsats på avdelingen handler om hennes lojalitet og egenhet som person, vil jeg at vi skal sette pris på hverdagshelten! Det er det Emma er, en hverdagshelt som bidrar til en lettere arbeidshverdag og god stemning på jobb. 


I tillegg er Emma faglig interessert og kommer med gode innspill i faglige diskusjoner. Emma er en kollega som ser hver enkelt kollega og alltid møter pasientene med et smil. Emma bidrar sosialt med samtaler om spennende mat, trening og reising. Alt i alt er Emma et sprekt og frisk pust som jeg vil gi en ekstra takk til med å nominere henne i år 😊 ❤ 

Emil Liljebakk er nominert til Årets kollega. I nominasjonen står det følgende:

Har pasientflyt og sikkerhet i fokus. Opptatt av gode holdninger og å se hele mennesket når det gjelder de som strever med psykiske uhelse og rus.

En mann med briller
Emil Liljebakk er nominert til Årets kollega 2023

BESKRIVELSE: Han er en leder som har stort hjerte for de pasientene som vi har i porteføljen vår.  Han ser også hver og en av oss som kollega. Er opptatt av gruppe dynamikk og hvordan få det beste ut av hver enkelt. 


Han har 4 barn men likevel energi nok til å lede vårt FACT team, og de utfordringene det har.  Han var med å startet dette teamet for ca. 4 år siden, han har jobbet hardt for å få kommunene og øvrige samarbeidspartnere med i prosjektet. 


Prosjektet ble etterhvert videreført som fast tilbud. Hvor også AAT ble en del at FACT teamet. 


FACT Lofoten er et team som etter hvert har fått mye oppmerksomhet også over landes grenser, siden det har fått til gode resultater selv om man jobber i rurale forhold. 


Han har et brennende hjerte for de svakeste i samfunnet vårt, og er opptatt av å se resurssene som hver enkelt har i stedet for det «mulige».

Pasientsikkerheten og flyten står i høysetet. Han er en inspirasjon for oss i teamet. Er opptatt av forbedringer som kan gjøres, og hvordan nå nye mål. 
Har jobbet målrettet for å få et godt samarbeid med de ulike instansene rundt pasienten. Altså rett mann på rett plass som har et ønske om å skape oppmerksomhet rundt våre psykisk syke når de får sitt «hjerteinfarkt».

Vi på kirurgisk sengepost ønsker å nominere vår kjære portør Fredrik Aas Albertsen til årets kollega.

En person som sitter i en stol som holder en pistol og peker på kameraet
Fredrik Aas Albertsen.

 

Vi mener Fredrik burde bli årets kollega fordi han har til tider livssgnist. Han har evnen til å ta vare på sine kollegaer tillegg til at han fører våre pasienter trygt rundt på sykehuset.

Frida Gamst Hagen blir nominert av sine kollegaer, som skriver følgende i sin nominasjon:

Vi på ØNH-poliklinikk UNN Tromsø ønsker å nominere vår kjære kollega Frida Gamst Hagen til årets kollega.

En person som tar en selfie
Frida Gamst Hagen er nominert til Årets kollega 2023.

Hun stiller alltid på jobb med godt humør, pågangsmot og er en inkluderende kollega. Frida arrangerer sosiale begivenheter for hele avdelingen, og tar ofte initiativ til felles lunsj, quiz, lønningspils m.m. Hun har også meldt seg inn i Kvam-gruppen som blant annet arrangerer julebord for hele avdelingen, noe hun er svært engasjert i. Frida er vårt verneombud, og taler vår sak når det trengs.

I tillegg til alt dette er hun også på Kontinuerlig forbedring en gang i uken, nettopp fordi hun er en engasjert medarbeider som ønsker å gjøre en forskjell.

Vi er svært glad for å ha en kollega som Frida, som alltid står på for felleskapet! 

Inger Kopland blir nominert av sin kollega som skriver følgende:

Jeg ønsker å nominere min flotte kollega Inger Kopland som årets kollega 2023. Inger er en ledestjerne som gjennom mange års virke i vår seksjon utmerker seg med sin varme personlighet og omtanke for de hun omgir seg med. 

En kvinne med briller
Inger Kopland er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023.

 

Inger er «hel ved» og betyr mye for mange 😊.

Hvorfor kvalifiserer Inger til å bli årets kollega:

 • Er en person som bryr seg om de som er rundt henne
 • Gir alltid en hånd til de som trenger det
 • Hun har en egen evne til å se folk
 • Kollegastøttende og veileder aktivt i sykepleie
 • Er kollegaveileder for nyansatte – organisert i grupper med faste samtaler
 • Alltid faglig engasjert og deler av sin kunnskap
 • Bidrar aktivt til at vi står sammen som et lag
 • Inger sin «hemmelige nissevenn» laget et kort der det sto – Vi har en engel i blant oss
 • Varm og raus til de hun omgir seg med. Raus med å gi positive tilbakemeldinger # råbra
 • Inger har ved flere anledninger bidratt med sin musikalske røst når vi har behov for musikalsk innslag
 • Tar alltid utfordring med å lede kurs og seminarer vi gjennomfører i seksjonen

Vi ønsker å nominere vår super fantastiske kollega Janita Svendsen, Bjerkvik væringen som alltid er serviceinnstilt og omgjengelig. Det skriver hennes kollegaer i sin nominasjon av Janita til Årets kollega 2023.

En gruppe mennesker iført klær
Janita Svendsen med kollegaer!

 

Denne personen er ikke bare en ansatt i kantina. Hun har arbeidet i UNN matforsyning i 16 år. Hun bidrar til at arbeidsmiljø alltid har vært lett å komme inn i på vår avdeling. Hun er lett å prate med. 100% kjenner og hører du henne igjen når du kommer opp i kantina på Narvik sykehus.

Man føler seg alltid velkommen i kantina når hun er der. Janita har alltid vært i det kreative hjørnet og igangsatt morsomme tema dager i kantina med klovne utstyr og sommerfest dagen og flere for eksempel. Hun har ikke bare bidratt til at vår avdeling har fått se hvor flott hun er. Hun har også blant annet laget proviant pakker til leger som skal videre i praksis til andre plasser, slik at hun var sikker på at di skulle «overleve» videre i praksisen.

Janita snakker som regel på inn og ut pust men det er bestandig artig å koselig og være sammen med Janita når hun er på arbeid. Janita må ha verdens største hjerte for hun bryr seg om alle rundt henne, og hun er absolutt en veldig god kandidat til å bli ÅRETS Kollega.

En beskrivelse av den nominertes betydning for sine kolleger/arbeidsmiljøet: 

 • Janita er alltid i godt humør, hun sprer glede og deler erfaringer.
 • Hun lærer alle at humor er mye mer enn bare å flire det er også mange andre faktorer som trivsel, glede og samarbeid.
 • Mange kunder og ansatte sier at di trives med å komme opp i kantina når Janita er på jobb.
 • Hun lager et godt miljø for alle ansatte på hele huset og kunder.
 • Janita er vår supre kollega og betyr masse for oss derfor ønsker vi å nominere henne til ÅRETS KOLLEGA.

– Knut har kommet inn på sykehuset her med storm, tar alle oppdrag på strak arm og har allerede etter kort tid rukket å bli enhetsleder for avdelingen, å ikke bare hvilken som helst leder, utenom en ekstremt dyktig, kompetent og ansvarsfull leder!

Det skriver kollegaen til Knut i sin nominasjon. Videre står det i nominasjonen:

Ingen på huset arrangere ut av egen lomme og egen tid så mye tid til å arrangere vaffeldag for ikke bare sin avdeling, men alle andre sine og, alle er velkommne når Knut svinger seg rundt med vaffelrøra! Og det er ikke bare sjeldent at han kommer på jobb med sin kjente å kjære hjemmelagde ostekake, som allerede har rukket å bli litt av en kjendis kake på huset. Han er ekstremt imøtekommende, hyggelig å pliktoppfølgende, og ikke minst han får sine kollegaer og alle rundt til å trives svært godt. 

knut Jakobsen
Knut Jakobsen, jobber ved Helgelandssykehuset, avdeling Rana – Medisinteknisk. 

Knut får alle rundt til å trives veldig godt, han er en humør spreder og ikke minst en appsolutt motivator, samt en tillitsfigur i en hektis hverdag. Gjennomsyret god person, som gjør arbeidshverdagen markant bedre for hele bruket. 

Hej. Jeg vil gjerne nominere min flotte kollega, da hun er et fantastisk menneske, som spreder glede rundt om seg. Slik beskrives Lill-Kristin Fredriksen av sin kollega. Videre står det i nominasjonen:

En person som sitter i en bil
Lill-Kristin Fredriksen er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023.

Hennes navn er Lill-Kristin Fredriksen, og hun arbejder på barne og ungdomsposten på UNN. Hun er assistent. Grunnen til at præsis hun må, blive årets kollega... Er at hun altid er der for sine kollegaer, og altid hjelper og lytter og giver gode råd, man føler seg aldrig dum når man, spørger Lill til råds. 

Samt at hun altid gjør at ingen føler seg utenfor, invitere gjerne nyansatte hjem, til jul og 17. mai hvis man ikke har familie, eller venner, hvis de fx bor langt unna, og ikke har mulighet for at fejre dagen sammen med dem.

Samt at hun gjør en kæmpe stor forskell for alle ungerne på posten. Og hun er beskedende på hvad hun kan og gjør for andre. Derfor ville det være helt fantastisk, hvis Lill ville blive valgt, da hun trenger et kjæmpe rygg klap, så hun ved at hun gjør det super godt, samt hvor mye at vi værdsætter henne på vores avdelingen, og i vores liv.

 

Enda en nominasjon av Lill-Kristin:

Jeg vil stille meg bak nominasjonen av Lill-Kristin Fredriksen på barneavdelinga i Tromsø som årets kollega 2023.

Lill er en fantastisk kollega som alltid er trivelig å jobbe med. Hun er pragmatisk og løsningsorientert, selv når det brenner som verst på jobb. Hun har et god klinisk blikk og gjør alltid det beste for pasientene. Hun er tydelig og ærlig, har alltid et smil eller en kake på lur. Nattevaktene med Lill på jobb er morsomme og hun har alltid med god kaffe. Hun baker de mest fantastiske kakene du kan tenke deg, verdens beste horn og de deiligste kanelsnurrene som finnes. Selv når hun har fri, tenker hun på oss på jobb, stiller opp ved sykdom eller fravær, går dobbelt om det trengs, selv hvis hun har det hektisk.

Hun kan alltid ringes til, hun støtter når noe er tøft og hun ser alltid det beste i folk og i vanskelige situasjoner. Hun sier ifra når noe ikke er som det skal, men har ofte klart å løse det på en kjempegod måte før man har fått sukk for seg.

Hun er rett og slett verdens beste kollega 😊

Ønsker å nominere Lill Johanne Johansen til prisen for årets kollega. Lill jobber på UNN Tromsø, avdeling NEHR. I 2017 startet Lill Johanne som sekretær på nevrologisk poliklinikk.

I dag, 6 år etter, jobber hun som koordinator med ansvar for blant annet opplæring av sekretærer i alle poliklinikkene på NEHR og jobber med arbeidsplanlegging for legene i klinikken.

En kvinne som smiler til kameraet
Lill Johanne Johansen er nominert til årets kollega.

 

Lill møter alle med et stort smil og godt humør. Hun sprer arbeidsglede til alle sine kollegaer, hun tar seg alltid tid til en prat, selv om hun har 1000 ting som ligger og venter på henne. Lill hjelper deg med alt! Selv de ting hun ikke har ansvar for, «bare ring meg» er en kjent frase fra Lill.

Serviceinnstilt til 1000, både ovenfor sine kollegaer men også ovenfor pasienter. Vet hun ikke svaret, så finner hun ut av det! Kollegaene beskriver Lill som dyktig, blid, hjelpsom, pedagogisk og at hun har en god forståelse for drift.

Vi vet ikke hvordan vi skulle klart oss uten denne kunnskapsrike solstrålen av en kollega, og derfor er vi alle er enige om at Lill er årets kollega 2023!

Jeg ønsker å nominere Lise Hammer til Årets kollega! Lise Hammer har siden 2020 jobbet som kontorkonsulent ved Avdeling for mikrobiologi og smittevern, Universitetssykehuset Nord-Norge HF. Hun kom inn midt under den travleste tiden i pandemien og viste seg fort å være til fantastisk hjelp for hele avdelingen. Slik innledes nominasjonen av Lise Hammer.

En kvinne som smiler og holder en pose
Lise Hammer, nominert til Årets kollega 2023!

Ved mangel på reagenser til for eksempel Covid-analyser, ringte hun land og strand til vi hadde fått tak i nødvendige varer.

Ingen sak er for liten eller stor for Lise. Hun fikser og steller i stand til hva det måtte være, enten det er te, kaffe, møtemat eller julegodt, og gjør det hyggelig for alle ansatte på avdelingen og pynter pauserom til jul, påske og Halloween.

Våren 2023 var Lise den som hadde ansvar for lede arbeidet med implementering av #Råbra ved avdelingen, et system for positiv tilbakemelding som gjør at andre kan lære av det som går bra. Hun er blid og sosial, humoristisk og byr på seg selv. De som kommer innom for spørsmål eller hjelp får aldri et nei. Hun er engasjert, rask, effektiv, løsningsorientert og uredd og gir seg ikke før saken er løst. Det er ikke den ting hun ikke kan – enten det er økonomi, IT, Excel, blomsterbinding til en kollega, gaver til jubilanter, snekring, romjulskalenderoverraskelser osv. 

Lise har en stor betydning for avdelingens arbeidsmiljø. Det at problemer og utfordringer tas imot på en positiv måte, lysner dagen for den som sitter med problemet, og hun sprer generelt godt humør. Hun er inkluderende og møter nye og gamle ansatte med et smil, og ser til at ting fungerer. Vi setter svært stor pris på Lise, og er takknemlig for at vi jobber sammen med henne.

Lise fortjener honnør og påskjønnelse for den jobben hun gjør for avdelingen og arbeidsmiljøet!

Jeg ønsker å nominere årets kollega til Mai-Linn Ottesen. Begrunnelsen for at jeg ønsker å nominere Mai-Linn er at hun gjør en helt fantastisk jobb, man finner ikke en mer hjelpsom, snill og omsorgsfull person.

En person som sitter i en sykehusseng
Mai-Linn Ottesen, nominert til Årets kollega 2023

Dette skriver May-Linn sin kollega i nominasjonen. Hun forteller videre:

Hun er av den type kollega som man gleder seg til å jobbe sammen med, da hun alltid sørger for at alle andre har det bra på jobb. Hun er den kollegaen som overasker med bursdagssanger, muffins og bursdagshatter hvis noen har bursdag. Hun sørger alltid for at alle på avdelingen blir både sett, hørt og satt pris på.

Mai-Linn fortjener en oppmerksomhet. Mai-Linn jobber også som vår tillitsvalgt. Hun står under mye press da vårt sykehus er under en omstillingsprosess, hun sitter i masse møter og arbeidsgrupper hvor hun står på og jobber for at våre meninger skal bli hørt.

I tillegg til alt dette tar hun alltid på seg ekstra vakter, og lar seg bli omdirigert dersom det er fravær på jobb. Hun er rett og slett en superhelt i hvite klær ❤ Alle på avdelingen ser på Mai-Linn som ankeret på vår avdeling. Og dette setter vi enorm stor pris på ❤ 

Mette Horsberg nomineres av sin kollega som skriver følgende gode ord:

Den nominerte er en utmerket representant for Helgelandssykehuset og Helse Nord. Hun balanserer sin jobb internt og eksternt med perfeksjon, og utfører arbeidet objektivt og diplomatisk. 

Mette Horsberg
Mette Horsberg er nominert til årets kollega 2023.

Oppgavene er mange og varierer fra små interne påminnelser og arrangement, til deltagelse i store omstillingssaker.

I en til dels veldig hektisk hverdag har hun imponerende god oversikt og er etterrettelig i sine oppgaver.

Hun er «førstelinjen» når media vil ha svar på sine spørsmål, og håndterer alltid dette saklig og strukturert til sykehusets beste.

Det er en kollega som involverer, sprer glede, og som gir stor trygghet i jobbhverdagen. Som kollega er hun forståelsesfull, og har evne til å sette seg inn i andres problemstillinger.

Hun spør ofte der andre ikke tør. Hun bryr seg, og ser alle. 
Faglig er hun meget sterk, og bidrar derfor til gode diskusjoner med løsninger som resultat. 

Hun deltar hyppig med gode innspill, er engasjert og distribuerer godt humør. 
Hun fører en god tone i alle sammenhenger, er oppfinnsom og kreativ. Utvilsomt en kollega som har en massiv innflytelse for det totale arbeidsmiljøet.

Nominasjonen til Robert Hammer skrives slik:

Ønsker å nominere Avdelingsoverlege Medisinsk avdeling NLSH Lofoten Robert S.N. Hammer som årets kollega 2023.

Robert har vært en bauta for alle kollegaene i Lofoten, samt bidratt i stor grad med faglig kompetanse og informasjon både innad og ut av sykehuset, spesielt gjennom høsten og sannsynligvis gjennom julen og nyåret.


Robert er opptatt av arbeidsmiljø  og samhold på tvers av profesjoner og har på en fremragende måte stått støtt selv, samt støttet alle rundt gjennom tunge, absurde og vanskelige dager.

Jordmor Siri Ingeborg Rønning jobber ved Fødeavdelingen, Sandnessjøen, Helgelandssykehuset, som fagutviklingsjordmor. Hun er alltid smilende og gir av seg selv, skriver kollegaen til Siri i sin nominasjon.

En person som holder en baby
Siri Ingeborg Rønning er nominert til Årets kollega.

Videre i nominasjonen står det:

Hun løfter faget og får oss alle gjennom treninger og øvelser på en særdeles profesjonell måte. Hun er en fantastisk trygg og god jordmor – et overskuddsmenneske som hele tiden gir av seg selv- som vi alle er veldig glad i, både som kollega og gravide.

Hun fortjener virkelig å bli årets kollega!

Steffen Mong fra Finnmarkssykehuset blir nominert av sin kollega som skriver følgende i sin nominasjon:

– Han gjør en fantastisk jobb som hovedtillitsvalgt og vernetjenesten både på sykehuset og utenfor sykehuset for å samle, bli kjent og forene ansatte. Han sørger for at vi «får» bord/benker til å sitte på så vi kan spise lunsj ute i godværet, han sørger for at vi får leie spark, sykkel, båt etc for å holde oss i aktivitet, og han utfordrer oss mentalt med ukentlige Quiz spørsmål som forener generasjoner av kollegaer på fritiden.

En mann iført svart jakke
Steffen Mong fra Finnmarkssykehuset Kirkenes er nominert til Årets kollega 2023

I tillegg ordner han med treningsavtale, jule-rabatt på sportsartikler, lager til vinterlynlodd og adventskalender for ansatte. Dette gjør en travel hverdag hyggelig og nyttig for å bli kjent med andre kollegaer man ellers ikke omgås med. Dette er en flott måte å både stabilisere og rekruttere ansatte på, så både vikarer og tilreisende kan bli kjent med sykehuset på jobb og i fritiden - og kanskje bli (?) værende når de jobber på en så hyggelig arbeidsplass 😊

Han fortjener virkelig denne prisen for 2023!!

Jeg vil nominere Stine Mari Edvardsen Kristoffersen til årets kollega i Helse Nord. Stine arbeider til daglig som assisterende enhetsleder på medisinsk sengepost I Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen. Hun fortjener denne hederstittelen for jobben hun hver dag gjør både som sykepleier og assisterende enhetsleder, slik l\innledes nominasjonen av Stine Mari Edvardsen Kristoffersen.

 

Som assisterende enhetsleder topper hun lederteamet i vår avdeling med stålkontroll, faglig trygghet og faglig tyngde, fleksibilitet og medmenneskelighet.

Når det blåser som verst på toppene, eller hardskapen får rå - da skulle alle hatt ei som ho Stine; hun er jordnær, trør til, finner løsninger, holder motet oppe og hjelper til for å skape forutsigbarhet. Stine er er dyktig veileder og gir god støtte, opplæring og veiledning til lærlinger, studenter og kollegaer.

En mann i blå frakk
Stine Mari Edvardsen Kristoffersen

Den stoiske roen, tryggheten og nærheten hun klarer å gi til hver pasient hun møter - uansett - er til stor inspirasjon. Avdelingen vår hadde ikke gått så godt uten Stine. Helsetjenesten er full av endringer.

I 2023 har vår avdeling innført DIPS mobil, behandlingsplan og sertifiseringsløp for helsefagarbeidere. Stine er den som kritisk vurderer hvordan nytt skal implementeres best i vår avdeling. Disse diskusjonene setter jeg stor pris på. I en hektisk hverdag trenger vi en som holder fokus og roen. Det gir et trygt arbeidsmiljø, hvor det er lett å spørre om hjelp og si ifra.

Trygge og gode kollegaer gir god pasientsikkerhet. 

Vi har mange dyktige og serviceinnstilte medarbeider på Nordlandssykehuset, men jeg ønsker å fremheve en spesiell dame.

Tove Karlsen Hvassing 61 år, enhetsleder på Diagnostisk, preanalyse lab. Nordlandssykehuset, som årets kollega.

Det skriver kollegaen til Tove Karlsen Hvassing i sin nominasjon. Hun fortsetter;

Hun har jobbet i Nordlandssykehuset HF siden 1986, bestandig blid, omgjengelig og hyggelig. Hvis det er noen som kan fremsnakke egne kollegaer og arbeidsplassen, så er det Tove.

En kvinne som sitter i en stol
Tove Karlsen Hvassing.

 

Tove har vært min kollega over flere år, slik jeg kjenner henne er hun inkluderer, byr på seg selv og vet hvor viktig det er å skape samhold. Bestandig glimt i øye og et godt balansert lederskap som inneholder både skjemt og alvor. 

I en årrekke har hun invitert Senter for Drift og eiendom til Diagnostisk sitt julebord, dette for å bygge relasjoner og skape samhold på tvers.  Det er så viktig å finne tid i en hektisk hverdag, bli kjent, le sammen og dele de historiene.

LE- DEL – SE praktiserer Tove hver eneste dag.

For flesteparten er det enklere å få seg en jobb, mens noen trenger litt hjelp for å finne den riktige arbeidsplassen. Sammen med Tove har vi jobbet med et helt spesielt samfunnsoppdrag, et svært givende oppdrag, som bidro til at Nordlandssykehuset fikk rekruttert to flotte ungdom til sykehuset gjennom organisasjonen HELT MED.

Fordommer – er kanskje noe Tove har hatt? Men, snudd det til en styrke!

Hun har vist vei – at det er mulig å se verdien i den enkelte, og at alle har et potensial bare enn tørr se etter det.

Jeg setter stor pris på samarbeidet på tvers av avdelinger i sykehuset og Tove som person.

Hun fortjener virkelig å bli årets kollega 2023 som et forbilde for mange.

Jeg har lyst å nominere Vibeke Mikalsen, Avdelingsleder Dtek Driftservice Nordlandssykehuset.

Det er ikke lett å plukke ut bare en person som bør bli Årets kollega, for vi har jo så utrolig mange fine folk blant oss. Men i år er det spesielt en person som utmerker seg for meg, som har gjort dagene finere, lettere, bedre og til tider utfordrende, men på best mulig måte. Det er min Avdelingsleder Vibeke Mikalsen som har gjort dette for meg.

Det skriver Vibeke Mikalsens kollega som har nominert henne til Årets kollega 2023. Hun ytdyper videre i nominasjonen sin:

Til daglig er hun vår leder, men hun er så mye mer enn det. Hun er limet og drivkraften i vår lille gruppe i Driftservice og det er hun som holder styr på alt og som gjør at vi kommer i mål med det vi skal. Hennes væremåte, positivitet, blide vesen og ikke minst latteren gjør at min arbeidsplass er den beste jeg har hatt. Det var Vibeke som gav meg sjansen og tok imot meg, grønn og ulært som jeg var, i 2019. Det var hun som gav meg sjansen til å vise at jeg kunne klare å være Enhetsleder for en Renholdsavdeling, og det var hun som holdt meg oppe da jeg trengte mye veiledning de første årene. Hun har gitt oss så mye og hun fortsetter å gi. Jeg tror dette sier veldig mye om hvilket fint menneske hun er. 

 

En person som har på seg en lue
Vibeke Mikalsen.

 


Dette betyr at måten Vibeke har hjulpet og formet meg på, har gjort at jeg igjen kan gi det beste jeg kan til kollegaene mine her i Renhold Vest. Og det gjør at Renholderne har en veldig fin arbeidshverdag og gir dette videre til pasientene ved at renholdet på sykehuset her i Vesterålen blir bedre. Det betyr også at det en enkelt person gjør, kan endre så mange andre mennesker sin arbeidshverdag til det bedre. Så denne nominasjonen kommer ikke bare fra meg, men fra alle andre i Renhold Vest og. 

Tidligere vinnere