logo

Disse er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023

Hvem som vinner blir klart under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres digitalt 14. februar 2024. 

Publisert 02.01.2023
Sist oppdatert 13.01.2023

Her er en oversikt over de som er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2023. Hvem som vinner, blir offentliggjort under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres på digitalt 14. februar.

Fristen for å sende inn kandidater er 31. desember 2023. ​

Les mer om de flotte kandidatene

Bjørnar Mathisen ved garneriet blir nominert av sine kollegaer.

De skriver følgende i nominasjonen:

Kort talt: Bjørnar er ærlig, empatisk og har et stor arbeidsmoral. Han har jobbet her på gartneriet i Rønvik fram til august i år og har blitt nå pensjonist.

En person bak en blomsterbukett
Bjørnar Mathisen, pensjonert gartner ved Nordlandssykehuset Bodø.

I alle år, som vi har jobbet i lag, har han vært en fantastisk leder og han inspirerte oss med sine ideer. Han er mannen som sørget for snøfrie veier, en velstelt park med masse blomster i flere år. Vi kommer til å savne hans energi og positive holdning, sin evne til å samarbeide samt en god lytter. Han har alltid  vært forståelsesfull når det har dukket opp problemer. For oss medarbeider på gartneriet er han et stort forbilde og inspirasjon. Vi savner han virkelig! 😊

Emma Suni Johansen blir nominert av sine kollegaer som skriver følgende:

I år mener jeg at min kollega Emma Suni Johansen fortjener prisen årets kollega.Vi jobber sammen ved brystdiagnostisk senter i Bodø. Den nominerte Emma har jobbet hos oss på brystdiagnostisk senter i 2 år og har vært et positivt tilskudd til den lille avdelingen. Til tross for hennes unge alder (24 år) har Emma kommet godt overens med alle ansatte ved avdelingen.

En person som sitter på en stein med en drink og en vannmasse i bakgrunnen
Emma Suni Johansen er nominert til årets kollega.


Arbeidshverdagen er hektisk, og Emma stiller alltid opp med en positiv holdning og ny giv. Dette betyr utrolig mye for oss som er på jobb sammen med Emma. Når andre trenger litt ekstra hjelp stiller Emma opp, både for leder og kolleger. En slik person er på en hver avdeling en ressurs som man skal ta vare på. Selv om Emmas innsats på avdelingen handler om hennes lojalitet og egenhet som person, vil jeg at vi skal sette pris på hverdagshelten! Det er det Emma er, en hverdagshelt som bidrar til en lettere arbeidshverdag og god stemning på jobb. 


I tillegg er Emma faglig interessert og kommer med gode innspill i faglige diskusjoner. Emma er en kollega som ser hver enkelt kollega og alltid møter pasientene med et smil. Emma bidrar sosialt med samtaler om spennende mat, trening og reising. Alt i alt er Emma et sprekt og frisk pust som jeg vil gi en ekstra takk til med å nominere henne i år 😊 ❤ 

Frida Gamst Hagen blir nominert av sine kollegaer, som skriver følgende i sin nominasjon:

Vi på ØNH-poliklinikk UNN Tromsø ønsker å nominere vår kjære kollega Frida Gamst Hagen til årets kollega.

En person som tar en selfie
Frida Gamst Hagen er nominert til Årets kollega 2023.

Hun stiller alltid på jobb med godt humør, pågangsmot og er en inkluderende kollega. Frida arrangerer sosiale begivenheter for hele avdelingen, og tar ofte initiativ til felles lunsj, quiz, lønningspils m.m. Hun har også meldt seg inn i Kvam-gruppen som blant annet arrangerer julebord for hele avdelingen, noe hun er svært engasjert i. Frida er vårt verneombud, og taler vår sak når det trengs.

I tillegg til alt dette er hun også på Kontinuerlig forbedring en gang i uken, nettopp fordi hun er en engasjert medarbeider som ønsker å gjøre en forskjell.

Vi er svært glad for å ha en kollega som Frida, som alltid står på for felleskapet! 

Mette Horsberg nomineres av sin kollega som skriver følgende gode ord:

Den nominerte er en utmerket representant for Helgelandssykehuset og Helse Nord. Hun balanserer sin jobb internt og eksternt med perfeksjon, og utfører arbeidet objektivt og diplomatisk. 

Mette Horsberg
Mette Horsberg er nominert til årets kollega 2023.

Oppgavene er mange og varierer fra små interne påminnelser og arrangement, til deltagelse i store omstillingssaker.

I en til dels veldig hektisk hverdag har hun imponerende god oversikt og er etterrettelig i sine oppgaver.

Hun er «førstelinjen» når media vil ha svar på sine spørsmål, og håndterer alltid dette saklig og strukturert til sykehusets beste.

Det er en kollega som involverer, sprer glede, og som gir stor trygghet i jobbhverdagen. Som kollega er hun forståelsesfull, og har evne til å sette seg inn i andres problemstillinger.

Hun spør ofte der andre ikke tør. Hun bryr seg, og ser alle. 
Faglig er hun meget sterk, og bidrar derfor til gode diskusjoner med løsninger som resultat. 

Hun deltar hyppig med gode innspill, er engasjert og distribuerer godt humør. 
Hun fører en god tone i alle sammenhenger, er oppfinnsom og kreativ. Utvilsomt en kollega som har en massiv innflytelse for det totale arbeidsmiljøet.

Tidligere vinnere

 • Bjørg-Inger Horn fikk utdelt prisen Årets kollega 2022 av HR-direktør Anita Mentzoni-Einarsen
  15. februar 2023
  Bjørg-Inger ble Årets kollega 2022 i Helse Nord

  – Bjørg-Inger gjør alt i sin makt for at pasientene skal føle seg komfortable og ivaretatt under reisen. Slik beskriver kollegene Bjørg-Inger Horn. Nå er bussverten på Helseekspressen til Helgelandssykehuset kåret til Årets kollega i Helse Nord. 

 • Knut Harald Eriksen, Årets kollega 2021
  15. februar 2022
  Knut Harald er Årets kollega 2021

  – Han er vår kaos-pilot! Uansett hvor travelt det er på jobb møter han kollegaer, pasienter og pårørende med et smil og positive ord, sier kollegene om Knut Harald Eriksen, sykepleieren i Finnmarkssykehuset, som er kåret til Årets kollega.

 • Sissel Pedersen
  17. februar 2021
  Sissel er årets kollega 2020

  - Hun er en stor ressurs både for avdelinga og for hele sykehuset. Spesielt nå under pandemien. Hun er selve limet i avdelingen, sier kollegene om Sissel Pedersen, renholderen ved Nordlandssykehuset i Bodø som er kåret til Årets kollega i Helse Nord 2020.