logo Helse Nord
Bamse

Det finnes hjelp

Behandlingstilbud for personer med seksuell interesse for barn.

​Hvem tilbudet er for

Tilbudet er for deg som er over 18 år og som har en seksuell interesse for barn. Du kan være bekymret for at du kan begå seksuelle overgrep mot barn. Du kan bo hvor som helst i Nord-Norge.

Informasjon om tilbudet på nord-samisk

​In​formasjon om tilbudet på lulesamisk

Informasjon om tilbudet på sørsamisk​

Hvordan man kan få tilbudet

Hvis du vil ha behandling hos oss trenger du ikke henvisning fra fastlegen din. Du kan selv ringe for å snakke med en psykolog. Det er ingen ventetid. Psykologen har taushetsplikt og ingen andre kan lese hva som står i din journal. 

Du kan også kontakte «Det finnes hjelp» anonymt på en nasjonal chattetjeneste. Dersom du ønsker time for samtale etterpå, må du oppgi navn og fødsels- og personnummer. Da er du ikke lenger anonym.

Hva tilbudet kan hjelpe med

Formålet med samtaletilbudet er å gi deg mer kontroll på dine seksuelle tanker, fantasier, følelser, og handlinger. Målet er å hjelpe deg til å leve et godt liv. 

Psykologene jobber etter velprøvde metoder som man vet virker.

Hvor du kan få tilbudet

Samtaletilbudet blir gitt av psykologer som jobber ved SIFER Nord ved UNN Tromsø. Du kan få tilbudet ved fysisk oppmøte i våre kontorer. Du kan også få samtalene på telefon eller videomøte.

Hva tilbudet koster

Du må betale vanlig egenandel for samtalene. Den er nå på 375 kroner per samtale (i 2021). Egenandelen gjelder også for telefon- og videokonsultasjoner. 

Les mer om egenandel på helsenorge.no.

Her kan du kontakte oss

Telefon 90 17 88 65 (kl: 09:00-15:00)

Direktelenke for å bestille time på chat

Nasjonal nettside: Detfinneshjelp.no​


Sist oppdatert 27.04.2022