Hopp til innhold
logo
Colourbox.com

Forskning og innovasjon

Forskning og innovasjon i Helse Nord skal gi ny kunnskap og kompetanse for utvikling av morgendagens spesialisthelsetjenester til beste for pasientene. Alle helseforetakene skal drive forskning. Det er en av spesialisthelsetjenestens fire lovpålagte og prioriterte oppgaver. 

Forskningsnyheter

 • Illustrasjon forskning
  13. april 2023
  Nye søkemuligheter for forskningsmidler for 2024

  Helse Nord RHF tilbyr nye søkemuligheter for neste utlysning av forskningsmidler: Søknadstypen Kliniske behandlingsstudier gjennom regionalt samarbeid (KlinReg), samt en helt ny søkemulighet for yngre forskere.

 • Bilde av artikkelen publisert i Pediatric Research
  20. mars 2023
  Internasjonal anerkjennelse for nordnorsk forskning

  En studie med mål om å finne nye metoder for å behandle alvorlige infeksjoner hos nyfødte er publisert i det anerkjente tidsskriftet Pediatric Research. Forskningen er et samarbeid mellom Nordlandssykehuset, UNN og UiT.

 • Eva Stensland, sittende, smiler, noterer
  17. februar 2023
  Flere benytter kvalitetsregisterdata i forskning

  Stadig flere forskere publiserer vitenskapelige artikler basert på data fra medisinske kvalitetsregistre. Det gleder fag- og forskningssjef i SKDE, Eva Stensland.

Nasjonale forskningsprosjekter

 • En mann og kvinne som holder en baby
  8. juni 2020
  Kunsten å forstå de aller minste

  Økt sosial kompetanse, styrket tidlig kognisjon, redusert foreldrestress, mindre atferdsproblemer og økt trivsel. Dette er noen av funnene strukturert veiledning av foreldre til for tidlig fødte barn har avdekket.
Sist oppdatert 26.01.2023
Fant du det du lette etter?