logo Helse Nord

Og de nominerte er...

Her er en oversikt over de som er nominert til Årets kollega i Helse Nord 2021. Hvem som vinner, blir offentliggjort under Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres på digitalt 15. og 16. februar 2022.

Publisert 10.12.2020
Sist oppdatert 15.02.2022
Alle de nominerte

GODE KOLLEGER: Her er noen av dem som er nominert til utmerkelsen Årets kollega i Helse Nord 2021.

Prisen deles ut under Helse Nord pasientssikkerhetskonferanse som arrangeres digitalt 15. og 16. februar 2022.  

Fristen for å sende inn kandidater var 31. desember 2021. 

Les mer om kåringen og tidligere vinnere 

Les mer om alle de flotte kandidatene


Smitteverngjengen ved Kompetansesenter i smittevern i Helse Nord (KORSN)​, ved UNN, mener Annelin Lyshoel fortjener å bli Årets kollega 2021. De skriver følgende i sin begrunnelse: 

"Vi ønsker å nominere vår fantastiske leder, Annelin Lyshoel. Hun er seksjonsleder for Smittevernsenteret UNN HF, det vil si Tromsø, Harstad og Narvik og Regionalt kompetansesenter i smittevern Helse Nord (KORSN). Til sammen leder hun en seksjon med store sykehusovergripende arbeidsoppgaver og har ansvar for 13 ansatte.

Lyshoel og gjengen

Annelin er en erfaren og kunnskapsrik kollega og leder. Hun er tålmodig, raus, omsorgsfull og har en egen evne til å samarbeide. I tillegg er hun lun og har glimt i øyet. Hun har gjennom pandemien ledet smittevernarbeidet med en stødig hånd og har stått støtt når det har stormet som verst. Hennes samarbeidsevne og fagkunnskap kommer ansatte og ledere i hele organisasjonen til gode.

Annelin bidrar til et godt arbeidsmiljø på Smittevernsenteret fordi hun ser sine ansatte, byr på seg selv, er kunnskapsrik og lettflirt. Og hun får ofte latteren frem hos oss. Nytteverdien av Annelin som kollega og leder er at hun er trygg i lederrollen- den tryggheten smitter over på oss ansatte. Hun er en tydelig leder, men også en god venn, noe som illustrerer hennes gode egenskaper.

Annelin har vært sterkt medvirkende til at alle vi som jobber på Smittevernsentret har kunnet stå i pandemistormen gjennom 2 år. Selv om arbeidsbelastningen på sentret tidvis har vært enorm, er det alltid god stemning på jobb, blant annet fordi vi har den beste lederen."​

Lyshoel
​​

"Årets kollega er uten tvil vår fantastiske Anette Antonsen!"

Slik starter søknaden til gjengen på kirurgisk avdeling B7 på Nordlandssykehuset i Bodø. De ønsker å nominere lederen sin Anette med følgende begrunnelse: 

"I høst tok hun over som enhetsleder på B7. Hun har vært på avdelingen lenge, både som fagsykepleier og assisterende leder. Hun har mestret det økte ansvaret og de nye arbeidsoppgavene med hardt arbeid og stå-på-vilje!

Hun har klart den vanskelige oppgaven med å balansere rollen som leder og kollega. Avdelingen nyter hver dag godt av hennes faglige dyktighet og erfaring. Hun ser hver enkelt av sine kollegaer. Kontordøra står alltid åpen for de som trenger det. 

Vi føler oss heldig som har en leder som stiller i hvitt, klar til å ta i et tak der det trengs. Hver dag sprer hun glede og god energi. Vi kjeder oss aldri på jobb med Anette! Du er RÅ, HOY!

Mvh. B7 gjengen din".

Anette Antonsen


 ​


Bente jobber til daglig i Helse Nord IKT, nærmere bestemt på avdelimg for infrastruktur og plattform. Hyn har sitt arbeidsted på Mo i Rana og det er kollegene der som mener hun fortjener å bli Årets kollega i Helse Nord. De skriver følgende i sin begrunnelse: 

"Bente fortjener å bli årets kollega. Det er mange gode grunner til det. Hun har sett at det er viktig på en arbeidsplass å ta vare på og støtte hverandre. Det har mange ansatte i Helse Nord iKT nytt godt av. Bente var i sin tid med på utforminga av våre verdier: kvalitet-trygghet-respekt.

Hun jobber som plasskoordinator for Helgeland i Helse Nord IKT og jobber kontinuerlig med å følge opp lokasjonene og tar raskt tak om noen behov skulle dukke opp.

Arbeidsmiljøet ved kontorlokalene på Mo i Rana har godt rykte på seg – og det kan vi takke Bente for. Hun har vært knutepunktet på arbeidsplassen vår i alle år. Bente har stått på for at vi får gjennomført sosiale turer i nydelig natur sammen og disker opp med verdens beste vafler både på kontoret og på tur. Hun er genuint opptatt av at vi alle rundt henne har det bra og bidrar til et trygt og godt arbeidsmiljø.

Hun er ei skikkelig sprek dame – og har besteget mange høydemeter i løpet av sitt liv. Om det er noen dager i året hun kommer litt seint til kontorplassen, kan vi som regel se på Snapchat at hun står ved Mofjellvarden for å hente inn dagens energiboost. 

Den dama er rå!

Bente har jobbet i Helse Nord i over 40 år! Hun startet på Rana sykehus (Nå Helgelandssykehuset Mo i Rana) og gikk etter noen år ute i klinikken over til IT-avdelingen i den tiden da DIPS fortsatt kunne oppdateres i lunsjpausen.

Det finnes bare én Bente. Og de som har henne i livet er verdens heldigste. Vi skal ta godt vare på henne så lenge vi får lov å ha henne hos oss. Vi vet dog at hun er i 60-årene og at det snart er tid for å prioritere pensjonisttilværelsen og alt det positive det innebærer med fjelltoppturer, familie og ikke minst barnebarna som hun setter veldig høyt. Hun har på sin naturlige og gode måte opptrådd profesjonelt og ivaretatt sine kollegaer og kunder på aller beste vis! Vi ønsker at Bente får pris for Årets kollega for sin utrettelige innsats og godt samarbeid i Helse Nord, på tvers av seksjoner og geografiske grenser."  

Norø

Bjørnar MathisenGartner Annett Gantke​ har nominert sin gode kollega Bjørnar Mathisen til Årets kollega. Han jobber som leder og gartner på teknisk avdeling i Nordlandssykehuset, Bodø.

​​

Bjørnar er alltid tilgjengelig for oss og han inspirerer oss. Han klarer å smiler bort harde dager og med sine blomster lager han flere smil på pasienter og ansatte. Han har vår respekt og vi er stolt å har han som vår leder i gartneriet."


Espe Wiig
Espen jobber ved rehabiliteringsavdelingen ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. Han er nominetr av sin kollega Synnøve Kjos som skriver følgende i sin begrunnelse: 

«Espen startet på rehabavdelingen i Sandnessjøen i april 2020. Han er utdannet logoped og arbeider med ervervede språkvansker og svelgevansker av forskjellige årsaker. Han er en medarbeider og kollega som bryr seg og ser de som er rundt seg. Han har en evne til å være inkluderende. På grunn av hans store dyktighet, spesielt innen kvalitetsarbeid, så har han tilført avdelingen ny giv og energi. Han har alltid en kommentar som løfter stemningen og gir av seg selv.»


Toril Dahlem ønsker å nominere Fred Mürer til årets kollega. Han jobber for tiden som seniorrådgiver, men er tidligere Medisinsk direktør for Helgelandssykehuset.

"Fred har i en årrekke jobbet for Helgelandssykehuset beste. Han er faglig dyktig og med stor integritet. Han svarer ut spørsmål med gode svar både tidlig og sent og er alltid hjelpsom. Han er den første som kommer på jobb og den siste som går. Fred besitter en enorm kunnskap og historie, både medisinfaglig og om sykehusdriften av Helgelandssykehuset", skriver Toril i sin begrunnelse.

"Fred er en ja mann og har opp igjennom årene måtte tatt på seg ulike jobber i tillegg til å være Medisinsk direktør. Personlig er han alltid blid og hyggelig og en ekte gentleman".

Fred A. MurerHanne-Marit Richardsen
Benedicte Strand ved dagkirurgen har nominert Hanne til Årets kollega 2021. Hanne jobber som helsesekretær ved SKSD, fysikalsk medisin og rehabilitering ved Nordlandssykehuset i Bodø. 
Benedicte skriver følgende i sin begrunnelse: 

«Hanne fortjener å bli årets kollega fordi hun ser det aller beste i alle! Hun er en skikkelig gledesspreder og er der for alle sine. Samt ønsker hun at alle pasienter skal få best mulig hjelp og gjør alt for at de skal ha det bra.»

Tove Hvassing ønsker å nominere helsesekretær Heidi Kristiansen ved Preanalytisk enhet, Laboratoriemedisinsk avdeling ved Nordlandssykehuset til Årets kollega 2021.

Tove, som omtaler seg selv som "Heidis heldige leder" skriver følgende i sin begrunnelse: 

"Heidi har jobbet i laboratoriet i mange år og er bunnsolid. Ho er selve «Mor» for alle sosiale aktiviteter, det være seg julelunch, julebord, lotteri, innsamlinger. I tillegg holder ho oss andre i «ørene» hvis vi roter for mye i fellesområder, da får vi klar beskjed om å skjerpe oss og rydde opp. Ho gir aldri opp og står på for fellesskapet, javel, litt putring  blir det innimellom og det er helt i orden. Heidi er flink til å ta seg av nye ansatte og hjelper de til å finne seg til rette. Heidi er løsningsorientert og finner ut av det meste selv.

Uten henne ville livet på labben her i Bodø vært adskillig kjedeligere, ho har en ramsalt humor og ser humoren i de fleste situasjoner.

Heidi gjør ingen forskjell på om du er assistent eller overlege, ho behandler alle likt, her er det ingen særordninger, og det er befriende sett fra en leders synspunkt.

Håper Heidi er den heldige vinneren i 2021."

Heidi KristiansenVerdens beste Ingeborg, kan alt og vet alt.
Hjelper alle og har oversikt over alt.
Uten henne stopper ting opp.
Koordinerer, planlegger, hjelper, løser problemer og bidrar positivt til det sosiale også.
Har alltid tusen oppgaver, men klarer alt med stil.
Ingeborg er årets kollega!​

Ingebord Bull

Jeanette jobber i kontortjenesten avd. ekspidisjonen i Mosjøen. ​Hennes gode kollega, Line Sagmo Haustreis, mener hun fortjener å bli Årets kollega 2021.  

"Hun er en veldig blid, positiv og hyggelig person. Hun lyser opp hverdagen med sitt gode smil og humør. Har man en dårlig dag vet hun akkurat hva hun skal gjøre for å få den bedre. Hun er med på å lage et veldig godt og bra arbeidsmiljø for alle rundt seg. Hun er hjelpsom ovenfor pasientene og gjør alt hun skal pluss litt til i løpet av en arbeidsdag. Jeg syns hun fortjener årets kollega, og i mine øyne er hun det allerede". 

Jeanette Johansen"Vår alles solstråle Janne Rita Toven" 

Slik innleder Gunhild Grimsø og Beate Susanne Murbræch sin nominasjon av sin gode kollega til Årets kollega 2021.​

"Som assisterende avdelingsleder på renholdsavdelingen i Helgelandssykehuset Sandnessjøen, holder hun orden på tøyforsyning, boliger til vikarer, nøkler til garderober og organiserer arbeidet på renholdsavdelingen med stødig hånd. I tillegg er hun også ass avdelingsleder for renholderne på sykehuset i Mosjøen. Hun er dyktig på IKT og bistår alle i våre avdelinger som trenger hjelp med ipad, programvare og oppdateringer med mer. 

Hun er løsningsorientert, hjelpsom og tar initiativ til sosiale aktiviteter og kos på jobb med masse humor og glimt i øyet. Hun gjør en kjempe jobb og motiverer både medarbeidere og ledere!!  Med sitt smittende humør og fargerike hår blir vi alle veldig gla for å se og snakke med henne. 

Hun er årets kollega og vi digger henne!"

Janne Rita Toven


Kreftsykepleier Elisabeth Meløysund ønsker å nominere Kari Viker Nordland til Årets kollega 2021 og skriver følgende i sin begrunnelse: 

"Kari har jobbet 22 år som kreftsykepleier ved Nordlandssykehuset i Bodø, og var med helt fra  oppstarten av kreftavdelingen ved sykehuset. Hun har eller jobbet andre steder på huset, og også en periode ute i kommunen.  

Hun står svært stødig i faget og er en trygg og god veileder og kollega. Alltid godt humør, er løsningsorientert og en god samtalepartner, ser ikke mørkt på nye utfordringer enten det gjelder nye medikamenter, utstyr eller elektronikk. Hun ivaretar pasienter og pårørende på en utmerket måte og vi er veldig glade for at vi har henne i vår avdeling."

Kari Viker NordlandMedisinsk sengepost ved Kirkenes sykehus, Finnmarkssykehuset, har nominert sin gode kollega Knut Harald Eriksen til Årets kollega 2021. Kollegene skriver følgende i sin begrunnelse: 

​"Knut har jobbet ved medisinsk sengepost siden 2004. Med sin lange erfaring som psykiatrisk sykepleier i somatikken har han en unik kompetanse og faglighet som gir trygget både for erfarne og uerfarne kollegaer. 

Knut Harald Eriksen

Knut er en som stiller opp, både i og utenfor jobb. Han er der både for kollegaer og arbeidsgiver. Med sitt gode humør og ønske om at alle skal ha det bra, er Knut en stor bidragsyter til et godt arbeidsmiljø. Dersom noen har en tøff dag, er Knut en som kan løfte og se deg . Han har alltid godt humør og det smitter! Han er selvskreven gruppemedlem i all planlegging av sosiale tilstelninger, som det dessverre har blitt lite av under pandemien.

Parallelt med å jobbe som sykepleier har Knut er brennende samfunnsengasjement, spesielt opp mot psykisk helse med mere. Han har lang fartstid som tillitsvalgt for fagforbundet og har hvert hovedtillitsvalgt siden 2018. Han er ikke redd for å fronte de ansattes sak.

Knut går dessverre av med pensjon i 2022 og han vil da etterlate seg et stort tomrom ikke bare på medisinsk sengepost, men også på hele Kirkenes Sykehus".​

Knut Harald Eriksen


Knut Jacobsen
Knut jobber som rådgiver ved medisinskteknisk avdelingen i Helgelandssykehuset, Mo i Rana. Han er nominert av sin kollega Tore Hanssen som skriver følgende i sin begrunnelse:  

«Jeg ønsker å gi Knut litt oppmerksomhet. Han er en solstråle av et menneske. Faglig dyktig, lærevillig og pålitelig. Han sprer sitt gode humør, sin lune humor og sine utsøkte bakverk i avdelingen vår. Jeg setter umåtelig pris på at Knut er kommet til oss.»

Kollegene ved gynekologisk, urologisk, endokrinologisk og plastikkirurgisk sengepost ved UNN, Tromsø, ønsker å nominere sin flotte og kjære kollega sykepleier Kristina Sandberg til Årets kollega. De skriver følgende i sin begrunnelse:

"Grunnen til at vi ønsker å nominere Kristina Sandberg er at hun bringer glede og trivsel i arbeidsmiljøet.  Hun møter alle med et smil, og hennes latter smitter bestandig over.

Hun bringer glede til alle som tilhører avdelingen med at hun skriver påskehistorier og juleevangelium. Kristina har en unik evne til å vise omsorgs for sine medarbeidere, som medfører at en føler seg betydningsfull og inkludert. 

Kristina er en bauta i avdelingen, og avdelingen hadde ikke vært det samme uten henne. Hun stiller opp og strekker seg langt for at pasienter og kollegaer har det fint.  Hun stiller opp for hele UNN med at i pandemien er omdisponert til intensive, som mange flere har gjort. Kristina er faglig dyktig og bidrar til å øke kompetansen på avdelingen." 

Kristina SanbergLiss-Merete Nicolaisen
Liss Merethe jobber som renholder ved Nordlandssykehuset i Stokmarknes. Hun er nominert av sin leder Monica Watvedt som skriver følgende i sin begrunnelse: 

«Grunnen til at jeg mener Liss bør vinne denne prisen er fordi hun betyr så utrolig mye for vår avdeling. Det er ikke bare at hun gjør en fabelaktig jobb som renholder, men hun er og den som holder arbeidsmiljøet vårt på det nivået vi er på. Hun er en enestående person som gir alt og litt til for jobben og foretaket. Hun sier aldri nei, og er det noe hun ikke kan eller får til, så finner hun en utvei likevel. Alle medarbeiderne våre setter like mye pris på henne som jeg som leder gjør, og vi er så utrolig glad for at hun er på vårt team. Liss er morsom, komisk, får oss alle til å le med sin væremåte og ellers bare en skikkelig real dame! Vi klarer oss ikke uten henne.»

"Jeg ønsker å nominere vår kjære (CupCake) Merethe Sævenstad til Årets kollega 2021", skriver Kristine Larsen i sin søknad. 

"Merethe har jobbet på vår avdeling UNN, matforsyning i Narvik siden 2015. Hun lager alle de stilige, kule og tøffe kakene som både ansatte og pasienter får en smakebit av. Hun gjør dagen bedre og mer lettvint for mange på sykehuset med hennes kunnskap og kreativitet i kakebaking. Hun fortjener litt ekstra oppmerksomhet for den supre jobben hun gjør. Hun er ærlig, konstruktiv, rettferdig med et supert humør." ​

Merethe Sævenstad

Christine Larsen Lango har nominert sin gode kollega Merethe Munthe Sviggum til Årets kollega 2021. Merethe er jobber i vurderingsenheten for rus på hele Helgeland. 

"Hun er en kollega som bør nomineres for å bidra til et godt arbeidsmiljø med sitt gode humør og er driveren i det sosiale på arbeidsplassen. Hun stiller opp og er engasjert, blid og hyggelig mot alle rundt seg. Hun står virkelig på i sitt arbeid for pasientene og er svært faglig dyktig", skriver Langlo i begrunnelsen sin.

Sviggum

"Silje er omtenksom, snill og har stor arbeidskapasitet.

Silje Grytøyr
Hun har vært en bauta i avdelingen når det gjelder å sikre et trygt og godt arbeidsmiljø. Hun inkluderer alle og arrangerer mange hyggelige stunder for oss kollegaer. Kan nevne: Strikkeklubb, isbading ( har dannet egen gruppe), møtes for å gå på skøyter, hun har også over flere år stelt i stand adventskalender for personalet med gave + hyggelige ord fra en kollega.


Avdelingen ville ikke vært den samme uten Silje!"

"Her på nevrologisk sengepost ved nordlandssykehuset i Bodø har vi en postsekretær som stekker seg langt ut over stillingsbeskrivelse og hva som er å forvente.!

Slik starter nominasjonen til kollegen til Solveig Lillejord. De skriver videre at.: 

"Solveig Lillejord heter hun, og i likhet med flere andre fortjener hun å bli sett for alt hun gjør. 

En ting er hvordan hun passer på arbeidsdagens gang med alt som er planlagt, planlegges, og det uforutsette som kommer. 

Telefonen ringer i ett, og ingen av oss andre ansatte liker å ta over i hennes fravær. Spørsmål og informasjon få er i stand til å forholde oss til...

Gla er vi alle for at Solveig har svært lavt sykefravær! Og alle nyter vi godt av hennes «kontroll behov», som sørger for at hun selv passer på at ting blir gjort, og vi andre bare får beskjed om hva hun har gjort og hva som er på gang… Er det travelt og uoversiktelig ved vaktskifte og arbeidsdagens slutt, har Solveig vanskelig for å gå hjem. 

Ut over daglig drift og tilrettelegging av arbeidsdagene, er Solveig også den som forsøker passe på at vi ansatte blir sett og verdsatt. 

Bursdager, bryllup, barnefødsler, lengre sykemeldinger og alt det andre jeg selv ikke kommer på her og nå, er det Solveig som forsøker holde styr på og organiserer innsamlinger for.

Solveig har også is og brusutsalg for oss ansatte. Solveig-kiosken genererer litt penger som brukes til å pynte avdelingen, handle inn ting vi etterlyser, gaver, blomster mm.

Det er bare å vippse til Solveig ved kjøp, og signere kortene hun har handlet inn for oppmerksomhet og  gaver.

Covid-19 satte dessverre en stopper for quiz-laget Solveig fronter for sosiale sammenkomster utenom jobb, men de sosiale begrensningene her og nå skal da ikke vare evig..

Det er lett å glemme alt Solveig har en finger med i, men at hun betyr svært mye for hverdag og trivsel her på A6 er jeg ikke i tvil om! ..jo, Solveig er også flink å bake kaker! Skulle det være behov for slikt ved konfirmasjoner ol. Er det bare å spørre om hjelp. 

​I dag jobber jeg aftenvakt på julaften, men det gjør også Solveig. Før hun tok over postsekretærstillingen jobbet hun i avdelingen som hjelpepleier, og det gjør hun fortsatt når behovet for flere hender blir skrikende.

Solveig stiller opp for avdelingen, og strekker seg langt for at vi alle skal trives på arbeidsplassen og kollegialt. Solveig er en SUPER arbeidskollega!"

Solveig Lilejord
 Arnhild Olsen Pak har nominert Steffen Mong til årets kollega 2021. Steffen jobber ved merkantil enhet i Finnmarkssykehuset Kirkenes, og fra sin arbeidsstasjon i skranken ved hovedinngangen er han den første pasientene møter når de kommer til sykehuset. 

"Han er også lett tilgjengelig for kolleger både i egen og andre enheter, og forklarer gjerne oss i enheten, leger, sykepleiere og behandlere hvordan vi skal gjøre riktige registreringer i DIPS arena. 

Han er en problemløser og jeg er veldig takknemlig for at han er en humørspreder som håndterer høyt tempo med humor og smil, pynter hovedinngangen til jul og har en helt egen evne til å skape struktur og ryddighet rundt seg. Bildet ble tatt ved innføringen av DIPS arena søndag 10. oktober og viser Steffen i sitt rette element. 

Steffen jobber ikke engang på søndager, men kom på jobb for å overvære innføringen av arena, og det sier mye om hans engasjement i jobben!."

Steffen Mong
 Tore  jobber ved medisinskteknisk avdeling i Helgelandssykehuset, Mo i Rana. Han er nominert av sin kollega Knut Jacobsen som mener han fortjener utmerkelsen fordi han er «en fantastisk kunnskapsrik og hjelpsom person og en veldig hyggelig kollega. Han er alltid blid og positiv og fikser det meste her på huset.» 

​Kari Beate Engseth, avdelingsleder avdeling ReHabilitering / Koordinerende Enhet ved Finnmarkssykehuset ønsker, på vegne av hele vår avdeling og en samlet ledergruppe, å nominere Tove Venke Hansen til Årets kollega 2021.

Dette begrunner de med følgende:

"Tove Venke jobber som kontorfaglig ansvarlig i vår avdeling, avd. ReHabilitering, Finnmarkssykehuset HF. Her begynte hun i desember 2009. Her har hun vært vår store muntrasjon- og inspirator siden hun kom. Latteren sitter løst og hun er alltid på tilbudssiden i forhold til å hjelpe sine kollegaer. 

Tove Venke startet på sykehuset tilbake i 1984 og har vært innom de fleste av våre avdelinger. Vi nyter alle godt av hennes omfattende erfaring, også fra andre avdelinger på Kirkenes sykehus. Og i de omfattende omleggingene som har vært gjennomført bl.annet i DIPS (først HOS og nå ARENA), har hun stått fjellstøtt i forståelse og hatt stor innsikt i løsningene, som hun da har hjulpet oss andre med å forstå.

Siste ¾ året har hun i tillegg tatt på seg en ekstrarolle som «personlig sekretær» og coach for en av våre nyansatte. Dette er et nytt fagområde for oss og det har vært helt avgjørende at Tove Venke har kunne bruke så mye tid og energi på dette.

På vegne av hele avdelinga ønsker vi at Tove Venke får en velfortjent påskjønnelse, slik hun alltid sørger for at vi andre får!"​

Tove Venke og gjengen

Dette bildet beskriver Tove Venke og den rollen hun har i vår avdeling.

Unnni Sørensen
Unni jobber som smittervernsykepleier for hele Helgelandssykehuset, med kontor på Mo. Hun er foreslått til prisen Årets kollega av kirurgisk avdeling i Sandnessjøen. De skriver følgende i sin begrunnelse: 

«Vi på kirurgisk avdeling i Sandnessjøen ønsker og nominere smittevernsykepleier Unni Sørensen som Årets kollega. Hun er alltid lett å få tak i, hun er ryddig, blid, kunnskapsrik, og har nok hatt et ekstra stort arbeidspress siden covid kom. Unni har vært lett tilgjengelig både dag og natt, og hun har alltid vært imøtekommende og positiv.  Både ledere og ansatte syntes hun har vært en kjemperessurs under pandemien,  vi setter stor pris å ha henne som kollega.»


Veronica Jacobsen
Veronica
er nominert av sin gode kollega Marianne Elvik. Hun skriver følgende i sin begrunnelse: «Veronica jobber på seksjon for kunnskapsbygging ved Nordlandssykehuset i Bodø. Hun er et utrolig muntrasjonsråd, drar i gang sosiale, koselige og morsomme ting til stadighet. Er et lyspunkt på jobb.
Hun organiserer julekalender for kunnskapsbygging og oss som deler korridor med dem. Sommeroverraskelser og ikke minst under covidnedtegning, sosial lunsj på Teams, med overraskelse. Sosiale koselig sammenkomster utenom arbeidstid og hun er like glad i alle sammen. Hun lytter og føler med. Det strekker seg også ut til fagarbeiderne hun har ansvar for gjennom jobben. Hun er blid og hyggelig, hjelpsom, omsorgsfull og mye mer. Veronica fortjener absolutt en pris både på grunn av  det hun gjør for avdelingen, men også for omsorgen, omtankene og oppfølgingen hun til fagarbeiderlærlingene «sine»».

Også en annen kollega mener Veroniva fortjener å bli Årets kollega 2021. Cathrine Aadnevik skriver følgende i sin begrunnelse at: 

«Jeg vil nominere Veronica fordi hun er en utrolig kollega for oss som jobber sammen henne, er en flott støttespiller for lærlingenes veiledere og ansvarlige ved sykehuset og alle som driver med lærlinger i Helse Nord, driver frem oppgavedelings- prosjektet, alltid smilende og har godt humør, enorm arbeidskapasitet og deler av sine erfaringer,  tenker på alle rundt henne med oppmuntringer, pynting og gaver, kommer med overraskelser som adventskalender for seksjonen og var bl.a. med å lage årets førjulsnøtter i fjor. Hun har en finger med i alle sosiale sammenhenger. Hun er et unikum for sykehuset og avdelingen som bør få vite hvor mye vi setter pris på det og at vi ser henne og det hun bidrar med.»


Øyvind Hagen
Øyvins jobber som forsyningsleder ved innkjøp- og logistikkavdelingen ved Helgelandssykehuset, Mosjøen. Han er nominert av Bent Inge Henriksen, avdelingsleder ved røntgenavdelingen som skriver følgende i sin begrunnelse: 

«Øyvind er servicevennlig, blid og har en enorm arbeidskapasitet. Han er alltid på tilbudssiden, perfekt for oss avdelingsledere som gjerne vil ha raske avklaringer.»
Også medisinsk poliklinikk ved Helgelanssykehuset mener Øyvind fortjener prisen Årets kollega. De skriver følgende i sin begrunnelse: ​

"Øyvind er en knakende flott kar på lageret her i Mosjøen. Han er servicevennlig, godt humør og står på. Han sørger for at alle avdelinger her på huset har det de trenger på sitt lager til enhver tid og er det noe som man mangler/trenger, fikser Øyvind det."