logo Helse Nord

Barnehelsepris til SANKS

Fredag 20. januar mottar Samisk nasjonalt kompetansesenter-psykisk helsevern og rus (SANKS) barnehelsepris i Bergen. 

Publisert 20.01.2017
Sist oppdatert 28.07.2017
Et rom med køyesenger og et telt
Psykisk helsevern og rus for barn og unge ved SANKS i Karasjok tildeles Barnehelseprisen 2017. Det er Norsk barnelegeforening sammen med Barneombudet som deler ut prisen til en egnet kandidat. I år deles prisen ut i forbindelse med Pediaterdagene i Bergen. 

Ført til større innsikt og forbedret praksis

Enhetene barn og unge Karasjok tildeles prisen for å ha styrket kvaliteten av psykisk helsevern og allmenhelse i barnepopulasjonen i de samiske boområdene i Norge. 

Videre i prisbegrunnelsen nevnes medarbeidernes engasjerende innsats i forskning, undervisning, veiledning og klinisk arbeid, samt at senteret har bidratt til en kompetanseoppbygging i transkulturell barne- og ungdomspsykiatri gjennom godt lederskap.

SANKS har bidratt til større innsikt og forbedret praksis i disse fagområdene, som igjen har ført til bedre barnehelse til minoritetsbefolkningen i Norge. 

Ærefullt og oppmuntrende
Fra SANKS er det en liten delegasjon på tre stykker som reiser for å ta imot prisen. Anne Karin Steffensen (bildet under) er en av de. Hun synes det er stort å bli anerkjent for det arbeidet enhetene gjør for å forbedre helsen til samiske barn i hele landet. 

En kvinne som ser på en mann


– Dette er femte prisen de deler ut siden 2005, så det gjør jo utnevnelsen enda mer spesiell, forteller Steffensen. Jens Stoltenberg er en av de som tidligere har mottatt prisen for Vaksinefondet. 

Også SANKS leder Gunn Heatta (bildet under) er glad og betrakter dette som ærefullt.

– Dette er en stor oppmuntring både for ledere og medarbeidere å fortsette det arbeidet vi gjør for samiske barn. Vi blir oppmuntret til å fortsatt jobbe med å gi bedre forståelse samt øke kunnskapen om samisk språk og kultur i behandling, sier hun.

En person i en blå kjole


Fakta:
Psykisk helsevern og rus - barn og unge ved SANKS består av fire enheter; Familieenheten, BUP/ambulant team, ungdomspsykiatrisk enhet og PUT/TSB (Psykiatrisk ungdomsteam/Tverrfaglig spesialisert rusbehandling).  

Barnehelseprisen deles ut under Pediaterdagene 2017, 20 januar klokken 11.10 ved Barne- og ungdomsklinikken, Bikuben, Bergen