logo Helse Nord

Bjørg-Inger ble Årets kollega 2022 i Helse Nord

– Bjørg-Inger gjør alt i sin makt for at pasientene skal føle seg komfortable og ivaretatt under reisen. Slik beskriver kollegene Bjørg-Inger Horn. Nå er bussverten på Helseekspressen til Helgelandssykehuset kåret til Årets kollega i Helse Nord. 

Publisert 15.02.2023
Sist oppdatert 21.02.2023
Bjørg-Inger Horn fikk utdelt prisen Årets kollega 2022 av HR-direktør Anita Mentzoni-Einarsen

Av: Ingrid Bredesen Hangaas, Helse Nord RHF

(Se video fra kåringen nederst i saken)​​

Det er femte år på rad at Helse Nord deler ut prisen til årets kollega. Hensikten med prisen er å gi en ekstra oppmerksomhet til av de 19 000 ansatte som betyr mye for arbeidsmiljøet der de jobber. Gode og støttende kolleger er viktig for arbeidsmiljøet. Og et godt arbeidsmiljø er viktig for pasientsikkerheten. I år kom det inn 32 forslag fra Finnmarkssykehuset i Nord til Helgelandssykehuset i sør. Det er ny rekord. 

Vinneren av utmerkelsen Årets kollega 2022 ble offentliggjort på Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse​ (video fra NRK) som ble arrangert digitalt 15. februar 2023. Juryen har bestått av representanter fra alle sykehusforetakene i Helse Nord, samt en representant fra brukerutvalget. 

Overrasket på bussen

Bjørg-Inger ble overrasket med hornmusikk, taler og kake underveis på bussreisen mandag 6. februar​. Skjønt hun selv hadde bakt kake til sine pasienter som reiste med bussen i anledning samenes nasjonaldag. 

– Da bussen stoppet trodde jeg først det hadde vært en bilulykke. Da jeg kom ut og fikk se den røde løperen og korpset, trodde jeg det var en spøk. Det var veldig uventet. Og jeg brukte hele ettermiddagen på å la denne utmerkelsen synke inn. Det er utrolig stas, forteller Bjørg-Inger Horn. 

 

Bjørg-Inger Horn ombord i Helseekspressen

Bjørg-Inger Horn ombord i Helseekspressen. Foto fra nominasjonen.

– Jeg elsker jobben min

Årets kollega har jobbet på Helseekspressen helt siden oppstarten for syv år siden.​

– Jeg elsker jobbene mine, både i Helseekspressen, og i hjemmetjenesten i Brønnøysund kommune. Det som gjør det så bra å jobbe i helsevesenet, er at vi har en mulighet til å gjøre en forskjell for folk. Flere har utfordringer, og gjør du dagen til pasientene litt bedre, gir det dobbelt tilbake for deg som person, sier Bjørg-Inger som er utdannet hjelpepleier med videreutdanning.

Bjørg-Inger forteller om hvor glad hun er i jobben sin og bare venter på en ny dag, og våkner før vekkeklokka ringer. Hun understreker at det er gode arbeidskollegaer som i lag skaper et godt arbeidsmiljø.

Ei fantastisk dame

Det er kollegene hennes ved Pasientreisekontoret i Helgelandssykehuset som nominerte henne til prisen. De skriver blant annet følgende i nominasjonen:

Bjørg-Inger gir det lille ekstra både til sine kolleger og ikke minst til pasientene hun hver dag har ansvaret for.  Hun bidrar, år etter år, til at Helseekspressen får toppscore på landsdekkende undersøkelser for tilfredshet. I tillegg er hun rett og slett ei fantastisk dame som bidrar til godt arbeidsmiljø.

Helseekspressen på topp i nasjonale kåringer

Over flere år har Helseekspressen på Helgeland fått toppscore på undersøkelser. Det er absolutt ikke en vanlig buss, den er ekstra romslig, det er både bårer og hvilestoler, handicaptoalett, og pasientene har noen som kan hjelpe deg når du trenger det. 

Bjørg-Ingers leder, Arve Smedseng, var kjempeglad da han hørte om kåringen. 

– Bjørg-Inger har en veldig stor grad av omsorg for pasientene og det kan også nevnes at hun jobber frivillig på ambulanseflyet som ledsager ved psykiatritransport. Hun er veldig positiv i sin fremferd, og opptatt av å ta seg av pasientene som reiser ved Helseekspressen. Jeg pleier å si at Bjørg-Inger har ett eget omsorgs-gen, forteller en stolt leder. 

– Ho Bjørg-Inger fortjener det, avslutter Arve Smedseng.

Ut over det som er forventet 

HR-direktør i Helse Nord RHF, Anita Mentzoni-Einarsen, sa blant annet følgende da hun delte ut prisen til Bjørg-Inger onsdag 15. februar. ​

– Hun tar vare på pasienter som – i likhet meg mange andre i vår langstrakte region – må reise langt mellom hjemsted og behandling. Bjørg-Inger går rett og slett langt ut over det som er forventet, sa Mentzoni-Einarsen.​

​​

Se video fra kåringen av Årets kollega​

 Årets kollega i Helse Nord