logo Helse Nord

Gisle ble årets kollega 2018

Da konkurransen «Årets kollega 2018» ble lansert i Helse Nord, var helsefagarbeider Gunn Karin Skoglund ved PET-senteret i UNN rask på tastaturet. Hun nominerte kollega Gisle Iversen (31), og beskrev han som en opplagt vinnerkandidat.

Publisert 13.02.2019
Sist oppdatert 15.11.2022
GODE KOLLEGER: Gunn Karin Skoglund nominerte kollega Gisle Iversen (31) til utmerkelsen Årets kollega 2018
Og vinner ble han. Bioingeniøren ved Nukleærmedisinsk seksjon stakk av med seieren da prisen ble offentliggjort på den regionale Pasientsikkerhetskonferansen i Bodø onsdag ettermiddag.

Det var programkomiteen for konferansen som tok initiativ til konkurransen, med mål om å fokusere ekstra på arbeidsmiljø og pasientsikkerhet. 

Tatt litt på senga

– Jeg visste at jeg var nominert. Men jeg trodde ikke helt at jeg ville gå til topps, og ble tatt litt på senga av avgjørelsen, sier Gisle Iversen, som selv ikke kunne delta under prisutdelingen i Bodø.

I stedet improviserte kollegene ved PET-senteret, og lagde en egen markering. Det satte 31-åringen pris på.

– Trivelig det. Tusen takk for at jeg ble nominert, sier Gisle til applaus fra kollegene.

Sprer positivitet

Gunn Karin Skoglund trakk i sin begrunnelse frem følgende da hun nominerte Iversen:

– Han fortjener denne tittelen fordi han alltid sprer positivitet, og han er aldri sur. Han er med på å lage og spre et godt arbeidsmiljø. Han er utrolig hjelpsom, og sier aldri nei. Selv når han har dårlig tid, prøver han å hjelpe til. Det vi andre ikke kan eller vet noe om, kan vi spørre Gisle om og så ordner han opp eller finner han ut av det. Han er avdelingens «potet», og er godt likt blant alle ansatte og blant pasienter. Han er også en morroklump uten like.

En absolutt velfortjent anerkjennelse

Skoglund og de øvrige kollegene ble glad da beskjeden kom om at Gisle var kåret til vinner av konkurransen. Det samme ble avdelingsleder Rune Sundset ved PET-senteret.

– Dette er veldig hyggelig og en absolutt velfortjent anerkjennelse til Gisle, beskriver Sundset.

STOLT LEDER: Rune Sundset ved PET-senteret.

STOLT LEDER: Rune Sundset ved PET-senteret.

Årlig pris

– Gratulerer så mye til Gisle. Dette kommer til å bli en årlig tradisjon, sa HR-sjef i Helse Nord RHF, Anita Mentzoni Einarsen, da hun offentliggjorde at "Årets kollega 2018" pasientsikkerhetskonferansen onsdag. 

– Jeg vil oppfordre alle i salen til å tenke over følgende når de drar hjem: Hva kan jeg gjøre for å bli en god kollega? Hvordan kan vi bidra til å gi hverandre god kollegastøtte?

Anita Mentzoni Einarsen, HR-sjef i Helse Nord RHF

EN ÅRLIG TRADISJON: HR-sjef i Helse Nord RHF, Anita Mentzoni Einarsen, offentliggjorde "Årets kollega 2018" pasientsikkerhetskonferansen onsdag 13. februar 2019.