logo Helse Nord

Statsråden traff blink på Arendalsuka

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) leverte til tjue i stil da hun tappet blod av prosjektleder Bent-Ove Jamtli i Prosjekt blodberedskap under Arendalsuka.

Publisert 17.08.2022
Sist oppdatert 18.08.2022
En gruppe mennesker i et rom
​Statsråden kunne juble fornøyd etter en vellykket tapping av en like godt fornøyd prosjektleder.
- Jeg har god erfaring i å bli tappet for blod, så det var nok mer spennende for statsråden som håndterte nåla enn hva det var for meg. Hun stilte sporty opp, og ser blodberedskap som en viktig del av den akutte helsehjelpen i kommuner langt fra nærmeste sykehus, og som en viktig del av totalforsvaret, sier Jamtli.
Her kan du lese mer om Prosjekt blodberedskap​

​​Standen til Prosjekt blodberedskap i Arendal opplevde stor pågang i en travel Arendalsuke.

- Det var veldig stor interesse for oss og det vi jobber med. Vi hadde mange innom som var interessert blodgiving, og ikke minst det å få vite sin egen blodtype. Vi gjorde mer enn 100 tester hvor folk fikk konstatert blodtypen sin i løpet av disse dagene, sier Jamtli.
​​Mange prominente gjester

Det var ikke bare publikum som fattet interesse for blodberedskap i Arendal. Mange prominente gjester fant veien til standen.

- Vi hadde mange besøkende med stor interesse av den jobben vi gjør i prosjektet. Foruten statsråden var forsvarssjefen, sjefen i FOH, helsedirektøren, direktøren i DSB, sjefen for hæren og leder i helse- og omsorgskomiteen i Stortinget innom, for å nevne noen. Og felles for de alle er at de ser viktigheten av blodberedskap i den store totalen. ​​