logo Helse Nord

Rekordmange påmeldt til pasientsikkerhetskonferansen

Interessen for pasientsikkerhet er stor blant de ansatte i Helse Nord. Den regionale pasientsikkerhetskonferansen i Tromsø 14. og 15. februar er nå fulltegnet med over 350 påmeldte. Det er rekord for den årlige konferansen. 

Publisert 11.01.2018
Pasientsikkerhetskonferansen 2018 illustrasjonsfoto
– Jeg er overveldet og glad over den store interessen. Jeg tror det skyldes et godt program i kombinasjon med ansatte som er opptatt av pasientsikkerhet, sier konferanseleder Benedikte Dyrhaug Stoknes. 

Den regionale pasientsikkerhetskonferansen har blitt et årlig arrangement for Helse Nord og arrangeres annet hvert år i Bodø og Tromsø. 

Kunstig bukspyttkjertel
På årets program står blant annet Christer Jensen, lederen av Nightscout Norge.

– Datteren hans Silje var den første i Norge som hadde en hjemmelaget kunstig bukspyttkjertel. Denne har nå vært i bruk i over et år. Jeg gleder meg til å høre om hans erfaringer, forteller Stoknes.

På årets program står også den anerkjente amerikaneren Dr. Maren Batalden fra Cambrigde Hospital. Hun skal snakke om hvordan pasienter og helsearbeidere sammen kan skape den gode helsetjenesten, såkalt co-production.

Viktig møteplass

– Pasientsikkerhetskonferansen er den viktigste møteplassen i Helse Nord for oss som er opptatt av pasientsikkerhet. Hit kommer både helsepersonell som jobber nært pasientene og ledere for å få faglig inspirasjon, bygge nettverk og dele erfaringer, forteller Stoknes.
 
Konferansen er gratis for alle ansatte i Helse Nord og er godkjent som valgfritt kurs av Den Norske legeforening, Norsk sykepleierforbund, Norsk psykologforening, Norges farmaceutiske forening og Norsk Ergoterapeutforbund.

Fra pasientsikkerhetskonferansen i Bodlø i 2017

Fra pasientsikkerhetskonferansen i Bodø i 2017