logo Helse Nord

Knut Harald er Årets kollega 2021

– Han er vår kaos-pilot! Uansett hvor travelt det er på jobb møter han kollegaer, pasienter og pårørende med et smil og positive ord, sier kollegene om Knut Harald Eriksen, sykepleieren i Finnmarkssykehuset, som er kåret til Årets kollega i Helse Nord.

Publisert 15.02.2022
Sist oppdatert 07.02.2023
Knut Harald Eriksen, Årets kollega 2021

Av: Ingrid Bredesen Hangaas, Helse Nord RHF​

Vinneren av Helse Nord-utmerkelsen Årets kollega 2021 ble offentliggjort på Helse Nords pasientsikkerhetskonferanse som ble arrangert digitalt 15. og 16. februar 2022. Det var programkomiteen for konferansen som for fire år siden tok initiativ til prisen, med mål om å fokusere ekstra på arbeidsmiljø og pasientsikkerhet. 

Rekordmange 26 forslag fra nesten alle helseforetakene i Helse Nord kom inn​. Men det var til slutt altså Knut Harald, den psykiatriske sykepleieren ​​ved medisinsk avdeling i Kirkenes sykehus som stakk av med den gjeve prisen. 

Her kan du se Knut Harald få beskjeden (YouTube)

Et positivt bidrag til arbeidsmiljøet

​ Knut Harald har virkelig har gjort seg fortjent til prisen. Uansett når jeg treffer han er han alltid i godt humør og har positive bidrag til arbeidsmiljøet. Uansett om jeg møter ham på vei til jobb eller på informasjon og drøftingsmøte, sier Rita Jørgensen, klinikksjef på Kirkenes sykehus.

Knut Harald Eriksen og Rita Jørgensen

VEL FORTJENT: Rita Jørgensen, klinikksjef ved Kirkenes sykehus, fikk det ærefulle oppdraget med å dele ut prisen Årets kollega 2021 til Knut Harald Eriksen (foto: Bernt Nilsen)

Knut Harald har jobbet ved medisinsk avdeling i Kirkenes sykehus siden 2004. Ved siden av jobben som sykepleier, har Knut Harald hatt et et brennende samfunnsengasjement, spesielt for temaer som omhandler psykisk helse. Som hovedtillitsvalgt siden 2018 er han heller ikke redd for å fronte de medarbeidernes sak, noe som juryen vektet som en viktig egenskap. 

Kollegaene skriver 

Det er kollegene hans på medisinsk avdeling som har nominert Knut Harald til prisen. De skrev blant annet følgende i sin begrunnelse: 

"Med sin lange erfaring som psykiatrisk sykepleier i somatikken har han en unik kompetanse og faglighet som gir trygget både for erfarne og uerfarne kollegaer".

Dersom noen har en tøff dag, er Knut en som kan løfte og se deg .Dersom noen har en tøff dag, er Knut Harald en som kan løfte og se deg 

 

De trekker videre frem hans unike evne til å stille opp for sine kollegaer - både i og utenfor jobb.  ​

"Han er der både for kollegaer og arbeidsgiver. Med sitt gode humør og ønske om at alle skal ha det bra, er Knut en stor bidragsyter til et godt arbeidsmiljø. Dersom noen har en tøff dag, er Knut en som kan løfte og se deg . Han har alltid godt humør og det smitter! Han er selvskreven gruppemedlem i all planlegging av sosiale tilstelninger, som det dessverre har blitt lite av under pandemien."

Knut går dessverre av med pensjon i 2022, og han vil da etterlate seg et stort tomrom ikke bare på medisinsk sengepost, men også på hele Kirkenes sykehus".​

​Ble overrasket på direkten

​Det var en tydelig rørt Knut Harald som ble overreasket på direkten under den digitale konferansen.  

  Jeg ante virkelig ingenting! For en fantastisk overraskelse. Dette kan ikke måles i penger, sier Knut Harald. 

– Det å bli løftet frem av sine kollegaer på denne måte, betyr enomt mye. Kollegiet mitt har vært det viktigste i mitt yrkesaktive liv, sier den psykiatriske sykepleier som har jobbet på medisinsk avdeling siden 2002. 

 Det å bli støtta av kollege mine og blitt møtt med varme smil når det har blåst som verst på toppene, det har betydd så utrolig mye. Jeg er både rørt og ydmyk, sier Knut Harald, som beskriver hele overraskelsen som "et ras av følelser". ​

 Tusen takk til de som nominerte meg, avslutter Knut Harald, Årets kollega i Helse Nord 2021. 

Overrekkelsen

ANTE INGEN TING: Knut Harald ble overrasket på dir​ekten. (Foto: Bernt Nilsen)

Se video fra da Knutt Harald ble kåret til Årets kollega​