Utdanningsprogram psykiatri
Helse Nord tilbyr et eget utdanningsprogram for leger som vil spesialisere seg innen psykiatri.
Nord-Norge mangler psykiatere og har gjort det i mange år. Psykiaterutdanningen i Helse Nord er svært viktig for rekrutteringen. Siden oppstarten i 1996 er det utdannet et titalls psykiatere.
Utdanningsprogrammet i psykiatri er et supplement til fastlagt spesialiseringsforløp gitt i forskrift om Spesialistutdanning for leger (helsedirektoratet.no).
Fortløpende opptak
Det blir tatt opp kandidater fortløpende. Tjenestesteder ved DPS som inngår er: Kirkenes, Tana, Lakselv, Hammerfest, Alta, Nordreisa, Storsteinnes, Silsand, Sjøvegan, Harstad, Fauske, Mo i Rana, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Stokmarknes, Gravdal og Narvik. Tjenesten ved DPS teller for to år av utdanningen.
Utdanningskandidatene fra Troms og Finnmark følger UNNs tildels nettbaserte internundervisningsprogram. Utdanningskandidatene fra Nordland følger Nordlandssykehusets internundervisning over telematikk.
Samlinger og veiledning
Det gjennomføres to samlinger pr år, med et bredt faglig innhold. Deltakere er assistentleger og deres veiledere.
Det blir gitt gruppeveiledning for assistentlegene i programmet en dag pr. måned, seks ganger pr. år. Det gis veiledning i to grupper: ei som møtes i Bodø og ei i Tromsø. Gruppene ledes av gruppeanalytikere.
Det blir gitt gruppeveiledning for overlegene i programmet i forbindelse med samlingene to ganger pr år, ledet av gruppeanalytiker.
Mer informasjon
Nærmere informasjon om utdanningsprogrammet kan rettes til Brite Jacobsen, rådgiver i Helse Nord RHF.
Sist oppdatert 27.07.2022