logo Helse Nord

Sissel er årets kollega 2020

- Hun er en stor ressurs både for avdelinga og for hele sykehuset. Spesielt nå under pandemien. Hun er selve limet i avdelingen, sier kollegene om Sissel Pedersen, renholderen ved Nordlandssykehuset i Bodø som er kåret til Årets kollega i Helse Nord 2020.

Publisert 17.02.2021
Sist oppdatert 07.02.2023
Sissel Pedersen

Av: Ingrid Bredesen Hangaas, Helse Nord RHF​

Vinneren av Helse Nord-utmerkelsen Årets kollega 2020 ble offentliggjort på den regionale pasientsikkerhetskonferansen som ble arrangert digitalt 17. februar 2021. Det var programkomiteen for konferansen som for tre år siden tok initiativ til konkurransen, med mål om å fokusere ekstra på arbeidsmiljø og pasientsikkerhet. 

Hele 25 forslag fra nesten alle helseforetakene i Helse Nord kom inn. Men det var til slutt Sissel Pedersen, renholder ved Nordlandssykehuset i Bodø som stakk av med den gjeve prisen.

En stor bidragsyter under pandemien

-  Vi ble så glade da vi hørte at Sissel var kåret til Årets kollega. Hun har jobbet så mange år i sykehuset og er en stor ressurs både for avdelinga og resten av sykehuset, sider Bente Aina Bredesen, lederen for renholderne på Nordlandssykehuset.

Hun peker på at Sissel blant annet er smittevernkontakt for renholderne, noe som gjør at hun har spilt en spesielt viktig rolle nå under pandemien. 

- Hun har stålkontroll på ulike prosedyrer på smittevask og praktisk opplæring, hvilke rom som skal vaskes først og hva som skal tas til slutt. Dette er en veldig viktig jobb i det daglige for pasientsikkerheten i sykehuset, understreker Bredesen. 

Hun er rett og slett ei dame som gjør fryktelig mye – både for sine nærmeste kolleger og for hele sykehuset

 

Hun trekker også frem at Sissel er den som har ansvaret for å lære opp nye medarbeidere både når det kommer til smittevask, påkledning og bruk av smitteroboter.

- Hun har fått en egen robot oppkalt etter seg. Sissel er selve limet i avdelingen. Hun ser og tar vare på dem rundt seg. Og så er hun opptatt av kvalitet. Hun er rett og slett ei dame som gjør fryktelig mye – både for sine nærmeste kolleger og for hele sykehuset, understreker Bredesen.

- Jeg er henne evig takknemlig

Heller ikke Lena Mari Olsen, Sissels nærmeste leder, kan få fullrost medarbeideren sin nok.

- Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne. Hun er min høyre og venstre arm, og av og til også min høyre og venstre fot.  Jeg er henne evig takknemlig. Hun er renholdernes wikipedia, forteller Olsen.

Sissel Pedersen ble overrasket utenfor huset sitt

OVERRASKET HJEMME: Sissel Pedersen ble overrasket av kollegene sine hjemme i Bodø.

32 år erfaring

Hovedpersonen selv ble veldig overrasket da kollegene troppet opp på døra med den store nyheten. 

 - Det er kjempebra at kollegene mine har sånn tiltro til meg. Men det er jo ikke sånn at jeg har gjort noe spesielt, jeg har jo bare gått på jobb, sier hun beskjedent. 

Sissel begynte som renholder ved sykehuset for hele 32 år siden. Det som egentlig bare skulle være et kort vikariat, har blitt til et langt yrkesliv. Hun forteller at hun har trivdes godt opp gjennom årene. Både med sine nærmeste kolleger, men også med samarbeidet med de andre avdelingene på huset. 

- Heldigvis har mye av jobben blitt lettere opp gjennom årene. Før i tiden måtte vi for eksempel ta ned alle gardinene når vi skulle smittevaske et rom. Nå tar smitterobotene seg av den jobben, forteller Sissel Pedersen. 

Mottok prisen 

Sissel Pedersen fikk prisen Årets kollega fra Anita Mentzoni-Einarsen, HR-sjef i Helse Nord RHF.

PRISUTDELING: Anita Mentzoni-Einarsen, HR-sjef I Helse Nord RHF, overakk diplom og gavekort til Sissel Pedersen under den regionale pasientsikkerhetskonferansen 17. februar.

Det var Anita Metzoni-Einarsen, HR-sjef i Helse Nord RHF, som delte ut prisen under den regionale pasientsikkerhetskonferansen til Helse Nord som ble arrangert digitalt 17. februar. Hun kunne fortelle at det var stort spenn i de 25 søknadene som hadde kommet inn. 

– Det er utrolig mange flotte mennesker som jobber i vår region, og som betyr masse for sine medmennesker. Alle de nominerte er vinnere, understreket hun. 

Sissel benyttet på sin side anledningen til å takke  juryen og kollegene som hadde nominert henne. 

Neste gang Årets kollega skal kåres i Helse Nord, er under den regionale pasientsikkerhetskonferanse som arrangeres i Tromsø 15. og 16. februar 2022. 

Se alle de nominerte til Årets kollega 2020

 

Se video av da Sissel ble kåret til Årets kollega